Αθλήτριες της γυμναστικής και άλλα θύματα του γιατρού Λάρι Νάσαρ, ο οποίος καταδικάστηκε για πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (μεταξύ άλλων κατηγοριών), ανέφεραν πως σκοπεύουν να διεκδικήσουν αποζημίωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI συνολικά περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους τους. Μάλιστα, αν δικαιωθούν το ποσό μπορεί να ξεπεράσει και το προαναφερθέν.

«Το FBI γνώριζε πολύ καλά ότι ο Λάρι Νάσαρ ήταν επικίνδυνος για τα παιδιά όταν η κακοποίηση μου έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο του 2015», τόνισε η γυμνάστρια Μάγκι Νίκολς, μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. «Για 421 ημέρες εργάστηκαν με την Ομοσπονδία της Γυμναστικής για να κρύψουν αυτές τις πληροφορίες από το κοινό κι αυτό επέτρεψε στον Νάσαρ να συνεχίσει να παρενοχλεί νεαρές γυναίκες και κορίτσια. Είναι ώρα να λογοδοτήσει το FBI», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στα σχεδόν 90 θύματα που ζητούν την αποζημίωση βρίσκονται ορισμένες από τις σημαντικότερες αθλήτριες στην ιστορία της γυμναστικής στις ΗΠΑ και όχι μόνο, όπως η Σιμόν Μπάιλς, η Άλι Ράισμαν και η ΜακΚέιλα Μαρόνι.

Βασίζουν το αίτημά τους σε νόμο του 1946 που προβλέπει αποζημίωση σε άτομα να διεκδικήσουν χρήματα εφόσον έχουν υποστεί τραυματισμό, απώλεια, απώλεια ιδιοκτησίας ή ζημιά από την αμέλεια, δόλο ή παράλειψη ενός εργαζομένου της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η νέα μήνυση ακολουθεί μετά την 3η απόρριψη από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης να κατηγορήσει για κακούργημα τους πράκτορες του FBI, οι οποίοι δεν διερεύνησαν ενδελεχώς τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον Νάσαρ. Οι δύο πράκτορες, πλέον, δεν ανήκουν στο σώμα του FBI. Οι έρευνες, αφότου η υπόθεση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και κύμα παρόμοιων καταγγελιών σε όλο τον κόσμο, απέδειξαν πως το FBI είχε ενημερωθεί για τη συμπεριφορά του Νάσαρ, αλλά δεν έδρασε για παραπάνω από ένα χρόνο.