Η Άρσεναλ είναι έτοιμη να κάνει τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Αρσέν Βενγκέρ έξω από το «Έμιρεϊτς», δίπλα σ’ αυτά των άλλων θρύλων του κλαμπ όπως ο Ντένις Μπέργκαμπ, ο Τιερί Ανρί και ο Τόνι Άνταμς.

Ο Βενγκέρ, είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Ο Αλσατός τεχνικός παρέμεινε στους «κανονιέρηδες» για 22 χρόνια κατακτώντας 17 τρόπαια προτού πει «αντίο» το 2018.

Παρόλο που η τελευταία περίοδος της θητείας του προκάλεσε έντονη κριτική από μερίδα φιλάθλων της Άρσεναλ, η «εποχή Βενγκέρ» στο κλαμπ του Λονδίνου ήταν αναμφίβολα η πιο… χρυσή τόσο όσον αφορά στις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και στην οικονομική εξέλιξη.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του θρυλικού Γάλλου προπονητή στην Άρσεναλ ήταν οι περίφημοι «Invincibles» η ομάδα κατέκτησε αήττητη την Premier League της σεζόν 2003-04.

Ο Βενγκέρ, συνολικά, σήκωσε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, καθώς και επτά Κύπελλα Αγγλίας, ενώ ηττήθηκε οριακά με 2-1 στον τελικό του Champions League του 2006 από την Μπαρτσελόνα.

Αν και σύντομα θα αποκτήσει το δικό του άγαλμα, η Άρσεναλ έχει ήδη αφιερώσει μια τοιχογραφία στον θρυλικό προπονητή της, που γράφει: «Εδώ έχετε την ευκαιρία να βγάλετε το μεγαλείο που υπάρχει στον καθένα σας».

Ο Βενγκέρ έχει μείνει μακριά από τον σύλλογο από τότε που αποχώρησε και ανέλαβε καθήκοντα ως διευθυντής ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της FIFA. Ωστόσο, ο νυν κόουτς, Μίκελ Αρτέτα, έχει δηλώσει ότι ο σύλλογος θα τον καλωσόριζε ευχαρίστως, αν επέστρεφε σε κάποιο διοικητικό πόστο.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα ήθελα να είναι πολύ πιο κοντά μου προσωπικά. Επειδή πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλη βοήθεια και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για τον σύλλογο. Τα πράγματα, βέβαια, θέλουν τον χρόνο τους. Αυτό που μπορώ να πω από την πλευρά μου και ίσως να μιλάω και εκ μέρους όλων είναι ότι θα χαιρόμασταν να τον έχουμε κοντά μας».