Ο προγραμματισμός είναι το παν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το ξέρει πολύ καλά, γι’ αυτό και έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές πριν η ομάδα φύγει, αρχές Ιουλίου, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της νέας σεζόν.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν με χαμόγελα τη φετινή αγωνιστική περίοδο και θέλουν να τα διατηρήσουν αυτά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο στη νέα σεζόν, η οποία θα τους βρει και στην Ευρώπη. Και για να παραμείνουν τα χαμόγελα μέσα στο καλοκαίρι, πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: Πρώτον, η ομάδα να ενισχυθεί μεταγραφικά, να αναβαθμίσει το ρόστερ της. Δεύτετρον, να μην αργήσει πολύ να το κάνει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις βασικές επιθυμίες του προπονητή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα διαρρέουν από τις τάξεις των πράσινων, οι επιθυμίες του Γιοβάνοβιτς θα γίνουν πραγματικότητα. Και η ομάδα θα ενισχυθεί, και δεν θα αργήσει να κάνει τις πρώτες δύο μεταγραφές της. Δύο μεταγραφές, οι οποίες θα είναι οι εξής: Ένας χαφ και ένας επιθετικός. Αυτή είναι η προτεραιότητα για τον προπονητή των πράσινων τη δεδομένη χρονική στιγμή και στη διοίκηση ξέρουν ότι θα πρέπει να έχουν κλείσει αυτά τα δύο ανοιχτά μέτωπα πριν την αναχώρηση της ομάδας, αρχές Ιουλίου, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Όσο για τα ονόματα αυτών των δύο παικτών; Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα προς το παρόν, αφού από τον Παναθηναϊκό προσπαθούν ώστε να μη διαρρεύσουν πολλά. Δεδομένο, φυσικά, είναι το ενδιαφέρον για τον Ντομίνγκο Μπλάνκο, τον 27χρονο Αργεντίνο μέσο που μένει ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε. Για το κέντρο υπάρχει ακόμη ένας υποψήφιος όμως, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Θα φύγει ο Καρλίτος ή ο Μακέντα;

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του Φεντερίκο Μακέντα

Από εκεί και πέρα, φυσικά, δεν θα υπάρξουν μόνο αποκτήσεις αλλά και αποχωρήσεις παικτών. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για παράδειγμα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τόσο ο Καρλίτος όσο και ο Μακέντα, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ένας από τους δύο αναμένεται να αποχωρήσει αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος. Στην ΠΑΕ, πάντως, περιμένουν προτάσεις και όποια είναι η καλύτερη, αυτή θα γίνει και αποδεκτή.

Σε συννενόηση πάντα με τον Γιοβάνοβιτς όμως, αφού η δουλειά που έκανε φέτος είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει πολλούς πόντους στην εκτίμηση όλων, με αποτέλεσμα η διοίκηση να τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και να θέλει να κάνει πράξη κάθε επιθυμία του στη μεταγραφική περίοδο.