Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε σημαντική βοήθεια φέτος από τον Σεμπάστιαν Παλάσιος προκειμένου να πετύχει ο Παναθηναϊκός τον στόχο του, αλλά ο Αργεντινός εξτρέμ δεν μένει εκεί και είναι έτοιμος να προσφέρει και μεταγραφικά στους πράσινους, αφού έχει αναλάβει να πείσει τον Ντομίνγκο Μπλάνκο να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με χαμόγελα τη φετινή σεζόν έχοντας προσθέσει στην τροπαιοθήκη το κύπελλο Ελλάδας, τον πρώτο τίτλο μετά το 2014. Λογικό είναι, επομένως, η χρονιά να αφήνει θετική γεύση στους πράσινους, οι οποίοι θέλουν να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει και ενίσχυση στο ρόστερ. Κάτι που έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει από τη διοίκηση ο Γιοβάνοβιτς, μετά τη φετινή δουλειά του.

Η πράσινη ΠΑΕ, βέβαια, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει οικονομικές υπερβάσεις, οπότε ο στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο «σίγουρες» μεταγραφές. Και μία από αυτές ενδέχεται να είναι ο Ντομίνγκο Μπλάνκο, ο 27χρονος Αργεντίνος μέσος που μένει ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε. Συγκεκριμένα, η ομάδα του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης και θα περιμένει άλλες δύο μέρες για την απάντησή του. Το πρόβλημα για τους πράσινους όμως, το σημαντικότερο εμπόδιο, δεν είναι η Ιντεπεντιέντε.

Είναι η Μπόκα Τζούνιορς, η οποία επίσης ενδιαφέρεται για τον παίκτη (όπως και η Ρασίνγκ). Για κάθε Αργεντίνο το να φορέσει τη φανέλα της Μπόκα ή της Ρίβερ Πλέιτ είναι κάτι ξεχωριστό και τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα για τους άλλους ενδιαφερόμενους όταν είναι στη μέση μία εκ των δύο ομάδων.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του «όπλα» και το βασικότερο όλων είναι ο Παλάσιος. Ο Αργεντίνος εξτρέμ έχει μείνει απολύτως ικανοποιημένος από όσα έζησε στην Ελλάδα και στους πράσινους φέτος και γι’ αυτό ανέλαβε να πείσει και τον Μπλάνκο.

Συμπαίκτες και φίλοι

Πανηγυρισμοί για τους παίκτες του Παναθηναϊκού

Οι δυο τους, άλλωστε, υπήρξαν συμπαίκτες και είναι φίλοι, έχουν κρατήσει επαφές. Τα λένε συχνά και αυτό το διάστημα ακόμη συχνότερα. Στις τάξεις του Παναθηναϊκού, μάλιστα, υπάρχει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της προσπάθειας του Παλάσιος.

Ήδη μάλιστα, όπως λένε, ο Μπλάνκο έχει ψηθεί, βλέπει με πολύ καλό μάτι το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα και να γίνει ξανά συμπαίκτης με τον Παλάσιος. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει έτσι απαραίτητα. Υπάρχουν άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, κι άλλοι μνηστήρες για τον Μπλάνκο. Με τη Μπόκα Τζούνιορς στην πρώτη γραμμή, τη Ρασίνγκ να το παλεύει και την Ιντεπεντιέντε να κάνει την τελευταία προσπάθεια για να τον πείσει να παραμείνει.