Την ίδια ώρα που ο λαός της περνάει πολύ δύσκολα λόγω του πολέμου, η εθνική ομάδα της Ουκρανίας φροντίζει να δώσει τουλάχιστον μία χαρά στους οπαδούς της, αφού με γκολ των Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ νίκησε με 3-1 εκτός έδρας τη Σκωτία και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουαλία.

Το Μουντιάλ 2022 πλησιάζει και έχει απομείνει μια τελευταία θέση, την οποία θα πάρει μια εκ των Ουκρανία ή Ουαλία. Η πρώτη αντιμετώπισε σήμερα (1/6) στον ημιτελικό των πλέι οφ τη Σκωτία εκτός έδρας και άνοιξε το σκορ στο 33′ με τον Γιαρμολένκο, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, κατέβασε τη βαθιά μπαλιά και «κρέμασε» ωραία τον τερματοφύλακα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 και νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49′ η Ουκρανία έβαλε βάσεις νίκης, αφού ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά, μετά τη σέντρα από δεξιά, έγραψε το 0-2.

Η Σκωτία ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 79′ με τον ΜακΓκρέγκορ.

Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τους Ουκρανούς να βάζουν και τρίτο γκολ στο 95′ με τον Ντόβμπικ και να κλείνουν ραντεβού με την Ουαλία, όπου θα κριθεί και ποια εκ των δύο θα πάει στο Κατάρ.