Τόσο ο Βόλος όσο και ο ΟΦΗ δεν έχουν κανένα βαθμολογικό κίνητρο στα πλέι άουτ, οπότε είχαν, αφού το άγχος απουσίαζε, την ευκαιρία να προσφέρουν θέαμα στην αναμέτρησή τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Κάτι που έκαναν μόνο οι Θεσσαλοί όμως, οι οποίοι συνέτριψαν με 5-0 τους Κρητικούς, με τους Φαν Βέερτ και Ροσέρο να πετυχαίνουν από δύο γκολ και τον Φερνάντες να βρίσκει επίσης δίχτυα.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τους γηπεδούχους, τελικά, να βρίσκουν… γκολ στο 12′, στην πρώτη τους καλή στιγμή, με την ωραία κίνηση και το πλασέ του Φαν Βέερτ εντός περιοχής.

Ένα γκολ που ήταν, όπως αποδείχθηκε, η αρχή του μαρτυρίου για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Έτσι, στο 29′ ήρθε και το 2-0 ξανά από τον Φεν Βέερτ, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά το όχι και τόσο καλό γύρισμα του Βούρου προς τον Μανδά.

Τα πράγματα, με λίγα λόγια, δεν πήγαιναν καθόλου καλά για τους Κρητικούς και στο 36′ έγιναν χειρότερα, αφού ο Φερνάντες με εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-0 για τους Θεσσαλούς.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε δύο αλλαγές ελπίζοντας να βελτιωθούν τα πράγματα για τον ΟΦΗ και όντως θα μπορούσε να συμβεί αυτό στο 54′ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Φελίπε που βρήκε και στον Παπαδόπουλο.

Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να μειώσουν το σκορ αλλά στάθηκαν άτυχοι και στο 65′ ο Ροσέρο με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες, έγραψε το 4-0.

Ένα τραγικό απόγευμα για τον ΟΦΗ, το οποίο έγινε ακόμη πιο άσχημο στο 81′, όταν ο Φαν Βέερτ έφυγε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα για τον Ροσέρο, ο οποίος ξανά με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Bόλος: Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου, Γκιουλέν, Φεράρι, Άλχο, Μπαριέντος (55′ Ριέντστρα), Μεταξάς, Τσοκάνης (75′ Λογαράς), Ροσέρο, Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

ΟΦΗ: Μαντάς, Ουές, Διαμαντής (46′ Τσιλιανίδης), Βούρος (38′ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμ΄ζν (60′ Στάικος), Μπουζούκης, Τοράλ (60′ Νέιρα), Ντουρμισάι (46′ Φελίπε).