Το VAR καθιερώθηκε στη Serie A από την έναρξη της σεζόν 2017-18 αλλά τέσσερα χρόνια μετά οι ιταλικές ομάδες εξακολουθούν να έχουν παράπονα από τη διαιτησία, οπότε για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό πρότειναν να έχουν το δικαίωμα πλέον να ζητάνε χρήση του βίντεο μία ή δύο φορές σε κάθε αγώνα, με τη λίγκα να μη διαφωνεί.

Το φετινό πρωτάθλημα οδεύει προς τη λήξη του με τις Μίλαν και Ιντερ να το διεκδικούν και τις φωνές για τη διαιτησία να μην έχουν λείψει. Με δεδομένο ότι αυτό γίνεται κάθε χρόνο, οι ομάδες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και πρότειναν το εξής στη λίγκα: Να έχουν, από τη νέα σεζόν, το δικαίωμα να ζητάνε χρήση του VAR σε μία ή δύο φάσεις, η κάθε ομάδα, σε κάθε αγώνα. Έτσι, θεωρούν ότι δεν θα υπάρχουν πλέον διαμαρτυρίες, ακολουθώντας το παράδειγμα του τένις και του βόλεϊ.

Μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνη με τη λίγκα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου της, Λορέντσο Καζίνι.

«Νομίζω πως δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη διάρκεια των αγώνων αν γίνει δεκτό κάτι τέτοιο. Το να μπορούν οι ομάδες να το ζητάνε μία ή δύο φορές θα βοηθήσει. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι το VAR είναι μια απλή βοήθεια στον διαιτητή. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα».