Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έχοντας το προβάδισμα μετά τη νίκη με 4-3 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και στο 73ο λεπτό έκανε το 0-1 με τον Μαχρέζ αγκαλιάζοντας την πρόκριση, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε γιατί είναι η βασίλισσα της Ευρώπης: 1-1 στο 90′ ο Ροντρίγκο, 2-1 στο 91′ ο ίδιος παίκτης και τρίτο γκολ στην παράταση και συγκεκριμένα στο 95′ με πέναλτι του Μπενζεμά, με αποτέλεσμα να πάρει μια απίθανη πρόκριση για τον τελικό της 28ης Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει το 14ο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της κόντρα στη Λίβερπουλ.

Οι Άγγλοι είχαν το πάνω χέρι μετά το πρώτο παιχνίδι και έδειχναν να διαχειρίζονται σωστά την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς. Ναι μεν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν εντυπωσιακή, έδειχνε όμως, έστω για λίγο, καλύτερη, πιο ισορροπημένη από τη Ρεάλ, η οποία δεν είχε καταφέρει να γίνει απειλητική. Αυτό το κατάφερε στην πρώτη επίθεση του δεύτερου ημιχρόνου αλλά ο Βινίσιους, με κάποιον τρόπο, κατάφερε να… αστοχήσει από τη μικρή περιοχή.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Σίτι και από τη στιγμή που απέφυγε το μοιραίο, στη συνέχεια ήλεγξε την κατάσταση. Και όχι μόνο την ήλεγξε, αλλά στο 73′ ένιωσε ότι… προκρίθηκε, αφού ο Μαχρέζ με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής έκανε το 0-1. Όλα έδειχναν, επομένως, πρόκριση για την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία στο 87′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τους Φόντεν και Γκρίλις για το 0-2. Δεν το έκανε και τελικά το πλήρωσε, αφού η Ρεάλ αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο…

Δύο γκολ από τον Ροντρίγκο, στο 90′ και στο 91′ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί, στο 95′, οι Μαδριλένοι έκαναν το 3-1 με το πέναλτι του Μπενζεμά, το οποίο πήρε ο ίδιος από τον Ντίας! Η πρόκριση, πλέον, ήταν στα χέρια της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι και δεν την άφησε να χαθεί, κλείνοντας ραντεβού με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι στις 28 του μήνα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (115’ Χεσούς Βαγέχο), Νάτσο, Μεντί, Καζεμίρο (75’ Ασένσιο), Κρόος (68’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (75’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (104’ Ντάνι Θεμπάγιος), Βινίσιους Ζούνιορ (115’ Λούκας Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (72’ Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι (98’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (72’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ (85’ Φερναντίνιο), Φόντεν, Γκαμπριέλ Ζεσούς (79’ Γκρίλις).