Με το κλίμα να μην είναι και το καλύτερο μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να πλησιάσει στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που φαινόταν πως δεν θα γίνει, αφού οι Ηπειρώτες αν και βρέθηκαν πίσω με 2-0 κατάφεραν να ισοφαρίσουν 2-2, αλλά στο 98′ οι Πειραιώτες λυτρώθηκαν με τον Λόπες και απέφυγαν νέο άσχημο αποτέλεσμα και γκρίνια.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν από το ξεκίνημα και τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει, αφού στο 6′ ο Ροντρίγκες σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της και με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-0. Ένα γκολ που τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, με αποτέλεσμα οι τελικές προσπάθειες να είναι… 8-0 στο μισάωρο. Στατιστικό που τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού ως εκείνο το σημείο, με την κατάσταση να μην αλλάζει στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος, συνέχισε να επιτίθεται με στόχο το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο και το πέτυχε στο 43′, όταν ο Μασούρας έβγαλε ωραία την κάθετη για τον Ροντρίγκες, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση για το 2-0. Οι Πειραιώτες είχαν, πλέον, βάλει βάσεις νίκης, αλλά ο ΠΑΣ, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, αντέδρασε άμεσα: Ωραία ανάπτυξη στο 45’+3′, σπάσιμο του Σνάιντερ για τον Περέα και ωραίο πλασέ από αυτόν για το 2-1, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έδινε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο, σκοράροντας μάλιστα στο 61′ με τον Ροντρίγκες στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Λοντίγκιν σε πλασέ του Καρβάλιο. Γκολ που δεν μέτρησε, όμως, αφού ο Ελ Αραμπί που συμμετείχε στη φάση ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 2-1 και αμέσως μετά, στο 63′, λίγο έλειψε να γίνει 2-2, αφού οι Γιαννιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Γκαρντάφσκι, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα αλλά δεν έβαζε τρίτο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και τελικά το πλήρωσε στο 80′: Βαθιά μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, λάθος μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ και ο Σνάιντερ με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-2!

Ο Μάρτινς αντέδρασε βγάζοντας τους Εμβιλά, Καρβάλιο και Ροντρίγκες για να βάλει τους Κούντε, Βαλμπουενά και Τικίνιο αντίστοιχα και τελικά η λύση δόθηκε από τον Λόπες στο… 98′, αφού το πολύ ωραίο σουτ που επιχείρησε βρήκε στόχο και διαμόρφωσε το τελικό 3-2!

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56′ Μ. Καμαρά), Εμβιλά (83′ Κούντε), Καρβάλιο (83′ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (83′ Τικίνιο), Μασούρας (73′ Λόπες), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Λιάσος (38′ Σαλιάκας), Κάργας, Εραμούσπ, Πίρσμαν, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (63′ Λώλης), Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι Περέα, Σνάιντερ (85′ Οικονομόπουλος).