Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League έκανε η Φέγενορντ, η οποία υποδέχθηκε τη Μαρσέιγ και τη νίκησε με 3-2 σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Την ίδια ώρα, στον άλλο ημιτελικό, Λέστερ και Ρόμα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Αγγλία και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολίμπικο.

Στο Ρότερνταμ ο ημιτελικός άρχισε από νωρίς λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, οι οποίοι πάντως… πάγωσαν στην έναρξη του ματς, αφού στο 18′ ο Ντέσερς έκανε το 1-0 για τη Φέγενορντ και στο 20′ ο Σινιστέρα έγραψε το 2-0. Οι Μασσαλοί, όμως, αντέδρασαν καλά, μείωσαν στο 28′ με τον Ντιένγκ και ισοφάρισαν στο 40′ με τον Ζέρσον (2-2), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είχε γκολ και με την έναρξη του β’ μέρους, αφού στο 46′ ο Ντέσερς σκόραρε ξανά και έγραψε το 3-2 για τους Ολλανδούς, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Όλα ανοιχτά για Λέστερ και Ρόμα

Στον άλλο ημιτελικό, οι Λέστερ και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολίμπικο. Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 15′ με το πλασέ του Πελεγκρίνι μετά την κάθετη του Ζαλέφσκι, για να ισοφαρίσουν τελικά οι Άγγλοι στο 67′ με το αυτογκόλ του Μαντσίνι μετά το γύρισμα του Μπαρνς, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.