Με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League είναι η Λίβερπουλ, η οποία νίκησε με 2-0 τη Βιγιαρεάλ στο Άνφιλντ και θα πάει στη ρεβάνς με ξεκάθαρο προβάδισμα. Χωρίς γκολ έληξε το πρώτο ημίχρονο, με τους κόκκινους να πανηγυρίζουν δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο, αρχικά με το αυτογκόλ του Εστουπινάν και στη συνέχεια με το γκολ του Μανέ.

Οι κόκκινοι, όπως αναμενόταν, πήραν από την αρχή την κατοχή της μπάλας και είχαν στο 12′ την πρώτη τους φάση με την κεφαλιά του Μανέ, με τους Ισπανούς να αμύνονται καλά πάντως, να κλείνουν τους διαδρόμους και να κινδυνεύουν ουσιαστικά μόνο μία φορά στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 42′ με το σουτ του Τιάγκο στο δοκάρι.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε δυνατά και στο β’ μέρος, πίεσε και τελικά άνοιξε το σκορ στο 53′ με τη βοήθεια της τύχης, αφού στη σέντρα – σουτ του Χέντερσον η μπάλα κόντραρε στον Εστουπινιάν και πήρε ύψος, για να γίνει το 1-0 με αυτογκόλ. Και μέχρι να προλάβει να ανασυνταχθεί η Βιγιαρεάλ, ήρθε αμέσως μετά, στο 55′, το 2-0 με το κοντινό πλασέ του Μανέ μετά την ασίστ του Σαλάχ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ (81’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σαλάχ, Μανέ (72’ Ντιόγκο Ζότα), Ντίας (81’ Οριγκί).

Βιγιαρεάλ: Ρούγι, Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (72’ Μάνου Τριγέρος), Τσουκβουέζε (72’ Ντιά), Ντάνι Παρέχο (72’ Οριέ), Καπουέ, Κοκλέν (57’ Πεδράθα), Λο Σέλσο, Ντανζούμα (86’ Αλκάθερ).