Η Γιουβέντους θα υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο της στο Coppa Italia, στον τελικό της 11ης Μαΐου με την Ίντερ στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Η «Βέκια Σινιόρα» νίκησε τη Φιορεντίνα και στο δεύτερο ημιτελικό – αυτή τη φορά με 2-0 – και σε συνδυασμό με το 1-0 του α’ ματς «σφράγισε» την παρουσία της στο μεγάλο ματς. Αυτή θα είναι η 21η φορά που θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ιταλίας και η 3η συνεχόμενη. Στο παλμαρέ της έχει 14 Κύπελλα και θα επιδιώξει να προσθέσει το 15ο.

Παρά την πίεση που ένιωθαν οι «μπιανκονέρι» από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του συλλόγου καθώς το Κύπελλο Ιταλίας είναι ο μόνος τίτλος που μπορούν να κατακτήσουν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, διαχειρίστηκαν το ματς στο «Allianz Stadium» άκρως αποτελεσματικά. Βοήθησαν βέβαια ορισμένες επεμβάσεις του Ματία Περίν στην αρχή με ορισμένες σωτήριες αποκρούσεις με τη Φιορεντίνα να αναζητά απεγνωσμένα να σκοράρει για να φέρει σε ισορροπία τη σειρά.

Στο 32′, όμως, η Γιουβέντους «χτύπησε». Ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό. Ο πρώην «βιόλα» πλήγωσε την ομάδα που τον ανέδειξε και πιθανώς να εξασφάλισε την ανανέωση του συμβολαίου του στην ομάδα του Τορίνο. Για καιρό τα ιταλικά ΜΜΕ τον παρουσίαζαν ως… φευγάτο. Απέδειξε, ωστόσο, τη χρησιμότητά του στον κόουτς Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Φιορεντίνα επιχείρησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Με το πέρασμα του χρόνου έχανε ολοένα και περισσότερο την αμυντική συνοχή της. Η Γιουβέντους, παρόλο που είχε ευκαιρίες, δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη νωρίτερα από το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ντανίλο έγραψε το τελικό σκορ.

Στον τελικό, η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει την Ίντερ που της στέρησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας τον περασμένο Ιανουάριο. Θα προσπαθήσει να πάρει την… εκδίκησή της αν και οι «νερατζούρι» διεκδικούν το νταμπλ.