Αίτημα για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της Μαρσέιγ στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα κατέθεσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν για μέρες στη Μασσαλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της γαλλικής ομάδας «έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν» σε διεθνείς εκτός έδρας αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για του υπουργείου για τον επικείμενο αγώνα:

«Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4/2022).

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “UEFA Europa Conference League“, είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου, όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας».

Πηγή: gazzetta.gr