Τα όσα έγιναν στη Μασσαλία, στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League ανάμεσα στη Μαρσέιγ και στον ΠΑΟΚ, έχουν επιπτώσεις για τη γαλλική ομάδα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας, αφού η L’ Equipe αναφέρει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει πως δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οπαδών της.

Η UEFA έχει ήδη κάνει γνωστό στις δύο ομάδες ότι θα ασχοληθεί με όσα έγιναν στη Γαλλία, πράγμα που σημαίνει ότι έρχονται τιμωρίες. Πριν γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να διεξαχθεί η ρεβάνς στην Τούμπα και είναι ένα ερωτηματικό αν θα υπάρχουν οπαδοί της Μαρσέιγ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe, πάντως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αφού δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως δεν θα προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

«Οι ελληνικές Αρχές δεν θα ενημερώσουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για το αν θα απαγορευτεί η παρουσία οπαδών της Μαρσέιγ, αλλά έχουν ήδη ενημερώσει την Ολιμπίκ ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οπαδών της μετά από από τα επεισόδια στον πρώτο αγώνα. Περίπου 400 με 500 οπαδοί της Μαρσέιγ θα έπρεπε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. «Μάλλον είναι καλύτερα έτσι, θα είχαμε αρκετά προβλήματα», εξήγησε εσωτερική πηγή μέσα από την Μαρσέιγ.

Η UEFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία το απόγευμα της Πέμπτης. Η Μαρσέιγ περιμένει ως ποινή ένα μεγάλο πρόστιμο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.