Τα φιλικά παιχνίδια γίνονται για να κάνουν δοκιμές οι προπονητές και να βγάζουν συμπεράσματα, αλλά αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ ήταν πολύ πιο σημαντικό, αφού από το γήπεδο Καραϊσκάκη ξεκίνησε η παγκόσμια «περιοδεία ειρήνης» της ομάδας του Ντόνετσκ, με την ελπίδα να σταματήσει σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά, όπως αναμενόταν, υπουργοί και βουλευτές. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Τικίνιο, χωρίς όμως αυτό να ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν.

Ήταν ένα παιχνίδι, στη λήξη του οποίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για λήξη του πολέμου και, γενικά, ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία, με τους ανθρώπους της ουκρανικής ομάδας να έχουν μόνο καλά λόγια για την ελληνική. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από όσα είπε ο αρχηγός της Σαχτάρ, Τάρας Στεπανένκο, στη συνέντευξη Τύπου.

«Θέλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό. Σήμερα είμαστε εδώ για τη χώρα μας που βρίσκεται σε πόλεμο. Είναι τόσος πολύς κόσμος που σκοτώθηκε. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό για αυτό το παιχνίδι. Δεν ήταν τυχαίο που στις φανέλες μας είχαμε τις πόλεις που αντιστάθηκαν. Είναι θλιβερά τα όσα γίνονται. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών. Το μήνυμα είναι κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης», ήταν τα λόγια του, τα οποία εκφράζουν στο σύνολό της τη Σαχτάρ.