Η κατάσταση στη Μασσαλία λίγες ώρες πριν τον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τον ΠΑΟΚ δεν είναι και η καλύτερη, αφού έχουν υπάρξει νέες συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων σε διάφορα σημεία της πόλης και μάλιστα με μεγάλη ένταση, με συνέπεια η γαλλική αστυνομία να επέμβει εκ νέου με χρήση χημικών.

Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου» από την UEFA και το γιατί αποδεικνύεται συνεχώς από το βράδυ της Τετάρτης (6/4), όταν υπήρξαν τα πρώτα επεισόδια σε ξενοδοχείο που διαμένουν οπαδοί της ελληνικής ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, στα επεισόδια συμμετέχουν και οπαδοί των ΑΕΚ και Παρτιζάν, οι οποίοι έχουν άριστες σχέσεις με τους οπαδούς των Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Μια δύσκολη κατάσταση, γενικά, για να τη χειριστεί κανείς, αφού υπήρξε επίθεση ακόμη και με αεροβόλο από οπαδούς της γαλλικής ομάδας προς αυτούς των Θεσσαλονικέων, για να δοθεί τώρα συνέχεια με τα νέα επεισόδια που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της πόλης, λίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να επέμβει και πάλι η γαλλική αστυνομία με χρήση χημικών.