Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι ο κορυφαίος σύγχρονος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος αρχηγός έχει σημαδέψει την πιο ένδοξη εποχή στην Τούμπα και η συμβολή του στην κατάκτηση των τίτλων θα μνημονεύεται από τους οπαδούς.

Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον αρχηγό του πήρε μια δυσεύρετη πρόκριση βάσει του διεθνούς ιστορικού του συλλόγου, στους «8» του Europa Conference League. Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από καθένα μας πόσο μεγαλώνει το κλαμπ η ίδια η διαδικασία και η πορεία στην Ευρώπη, η οποία δε θέλε να σταματήσει απέναντι στην Ολυμπίκ Μαρσέιγ, αλλά να συνεχιστεί και να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής

«Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι μεγάλα από μόνα τους, κυρίως όταν έχουμε καταφέρει να γράψουμε ιστορία και ονειρευόμαστε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Γνωρίζουμε την ποιότητα της Μαρσέιγ και τις δυσκολίες που θα έχουμε, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε φτάσει τυχαία στους 8 της διοργάνωσης» λέει ο Βιεϊρίνια.

«Η σκληρή δουλειά απ’ όλους μέσα και γύρω από την ομάδα. Από το προπονητικό τιμ, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς, τα στελέχη της ΠΑΕ, όλα τα παιδιά στα γραφεία μέχρι τους φιλάθλους μας. Για όλους αυτούς αξίζει να κάνουμε όνειρα, όχι μόνο ότι μπορούμε να αποκλείσουμε τη Μαρσέιγ και να πάμε στα ημιτελικά, αλλά γιατί όχι και να μη φτάσουμε μέχρι τον τελικό» λέει σε ερώτηση για το ποιο ήταν το κλειδί της ευρωπαϊκής πορείας ως τους 8 του Conference League.

Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται να έχει ο ΠΑΟΚ ώστε να περάσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ και να συνεχίσει την πορεία του στο Conference League, ο αρχηγός είναι ξεκάθαρος: «Πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τίποτα άλλο…».

Πηγή: gazzetta.gr