Μπορεί η φετινή Euroleague, ως γνωστόν, να έχει εξελιχθεί σε μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για φέτος θυμήθηκε ότι είναι… Εξάστερος και νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 87-86, κλείνοντας τουλάχιστον με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στη διοργάνωση και πανηγυρίζοντας μια νίκη γοήτρου.

Οι πράσινοι μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, χτίζοντας ένα προβάδισμα επτά πόντων με το 12-5 στο 5′, με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί. Και από τη στιγμή που ο Νέντοβιτς ανέλαβε το επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +11 (22-11).

Το παιχνίδι πήγαινε καλά για τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν άλλαξε στο δεύτερο 10λεπτο, αφού οι Παπαπέτρου και Μαντζούκας έδιναν λύσεις όπου χρειαζόταν. Έτσι, η διαφορά παρέμενε στους 8-10 πόντους, με τους πράσινους να πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας διαφορά εννιά πόντων (41-32).

Φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης

Η ομάδα του Πρίφτη παρέμενε πολύ καλή και στην 3η περίοδο, αφού οι Παπαγιάννης – Νέντοβιτς – Έβανς έδιναν πόντους και κρατούσαν την ομάδα τους μπροστά με διψήφια διαφορά (51-39 στο 25′), αλλά επειδή η Ρεάλ είναι η Ρεάλ, ήταν μάλλον δεδομένο ότι θα ερχόταν και η αντεπίθεσή της. Όπως και έγινε δηλαδή, αφού οι Ισπανοί έκαναν επιμέρους σκορ 15-5 για να πλησιάσουν στο -2 (56-54), κλείνοντας την τρίτη περίοδο με τη διαφορά στους πέντε πόντους (59-54).

Αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι οι Μαδριλένοι θα έμπαιναν με… χίλια στο τελευταίο 10λεπτο για να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά δεν έγινε έτσι. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις με τους Παπαπέτρου – Έβανς και πήγε στο +13 (76-63) πέντε λεπτά πριν το τέλος, με τη Ρεάλ να προσπαθεί από εκεί και πέρα να μειώσει με τρίποντα, όπως και έκανε, αλλά οι πράσινοι ήταν αποφασισμένοι να νικήσουν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους για φέτος στη Euroleague και το έκαναν με το τελικό 87-86.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 41-32, 59-54, 87-86