Αντιμέτωπη με την κατηγορία της καταχρηστικής συμπεριφοράς προς μια Βραζιλιάνα παίκτρια της γυναικείας ομάδας και συγκεκριμένα προς την Τζοβάνα Κεϊρόζ βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία όμως θεωρεί πως έχει φερθεί ακριβώς όπως όριζε ο νόμος, έχοντας και την υποστήριξη της FIFA, σε μια υπόθεση που θα απασχολήσει τον Τύπο και τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, η 18χρονη Κεϊρόζ υποστηρίζει, μέσω αναρτήσεών της στο Twitter, ότι κατά την παραμονή της στη Μπαρτσελόνα, η οποία πλέον την έχει δώσει ως δανεική στη Λεβάντε, υπέφερε από τη συμπεριφορά των ανθρώπων του κλαμπ και στέκεται σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό: Στην άρνηση της ισπανικής ομάδας να της επιτρέψει να επιστρέψει στη Βραζιλία για να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας της.

Η Κεϊρόζ υποστηρίζει για αυτό το θέμα ότι έγιναν τα εξής: Το κλαμπ την ενημέρωσε ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Η ίδια, όμως, θεωρούσε ότι με βάση το πρωτόκολλο, δεν μπορούσε να θεωρηθεί στενή επαφή κάτι τέτοιο. Έτσι, απευθύνθηκε στους γιατρούς της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι φέρονται να της απάντησαν πως η περίπτωσή της είναι διαφορετική και έχουν εντολές να τη βάλουν σε περιορισμό, σε καραντίνα.

Μπαρτσελόνα

Επειδή, όμως, η κλήση από την εθνική Βραζιλίας ήταν σε ισχύ, η 18χρονη παίκτρια έκανε απανωτά τέστ κορονοϊού, τα οποία βγήκαν αρνητικά. Έτσι, αποφάσισε να ταξιδέψει για τις ΗΠΑ, όπου ήταν συγκεντρωμένη η εθνική Βραζιλίας. Όταν επέστρεψε στη Βαρκελώνη, όμως, καταγγέλει ότι άνθρωποι της διοίκησης την κάλεσαν για συνάντηση και την κατηγόρησαν πως ήταν απείθαρχη αποφασίζοντας να ταξιδέψει παρά την απαγόρευση του ιατρικού τιμ, ενημερώνοντάς την παράλληλα ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Όλο αυτό, όπως υποστηρίζει, τής έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό ψυχολογικό τραύμα και ότι πέρασε πολλούς μήνες με αγωνία και θλίψη, κάτι που δεν μπορούσε καν να φανταστεί όταν υπέγραφε στη Μπαρτσελόνα.

«Όλα έγιναν με βάση τους κανονισμούς»

Σε όλα αυτά, λοιπόν, κλήθηκε να απαντήσει η Μπαρτσελόνα και το έκανε με το εξής σχόλιο: «Οι κανόνες της κυβέρνησης δεν επέτρεπαν το ταξίδι στη Βραζιλία. Ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς χειρίστηκε την όλη κατάσταση το κλαμπ και όπως επιβεβαιώνει και η FIFA η Μπαρτσελόνα χειρίστηκε σωστά το θέμα».