Η 30ή αγωνιστική της Serie A είχε το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης, με τις Ρόμα και Λάτσιο να τίθενται ξανά αντιμέτωπες και την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να θέλει εκδίκηση από αυτή του Μαουρίτσιο Σάρι για την ήττα στον πρώτο γύρο. Εκδίκηση που πήρε με εμφατικό τρόπο, αφού το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό. Έτσι, οι τζαλορόσι προσπέρασαν τους λατσιάλι στη βαθμολογία και συνεχίζουν με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Η αρχή, λένε, είναι το ήμισυ του παντός και στην προκειμένη περίπτωση επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά, αφού η Ρόμα άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Άμπραχαμ μετά το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση… κόρνερ του Πελεγκρίνι. Ο Άγγλος φορ ήταν ορεξάτος και στο 22′ έβαλε και δεύτερο γκολ, μετά το γύρισμα του Κάρσντορπ, για να έρθει το 3-0 στο 40′ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι.

Δύο λεπτά μετά οι τζαλορόσι πήγαν και για 4ο γκολ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Μχιταριάν που κόντραρε και σε αντίπαλο, με τους λατσιάλι να μην καταφέρνουν ποτέ να αντιδράσουν και να μην αποφεύγουν την ήττα.