Ο Άρης ήταν στο +2 από τον Παναθηναϊκό πριν την έναρξη του αγώνα και το γεγονός ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπρεπε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα… 11 απουσιών, έκανε ακόμη πιο δύσκολο για την ομάδα του το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Οι πράσινοι, όμως, έφυγαν από εκεί έχοντας πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στους κίτρινους, με το τελικό 0-0, πράγμα που σημαίνει ότι η μάχη για έξοδο στην Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, πήραν τη μπάλα, προσπάθησαν να πιέσουν και είχαν και τις πρώτες δύο προσπάθειες για κάτι καλό. Ο Μπρινιόλι, όμως, μπλόκαρε το σουτ του Εντιαγέ στο 12′, ενώ στο 14′ αυτό του Σάσα εντός περιοχής έφυγε άουτ. Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που προκαλούσαν αισιοδοξία στους οπαδούς των Θεσσαλονικέων για τη συνέχεια, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως πίστευαν.

Μετά το πρώτο 20λεπτο οι πράσινοι άρχισαν να βελτιώνουν την απόδοσή τους, πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να πάρουν και το προβάδισμα, έχοντας τις στιγμές τους. Ο Παλάσιος δεν ολοκλήρωσε καλά την αντεπίθεση στο 24′ όμως, ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση τη σέντρα-σουτ του Κώτσιρα στο 26′ και ένα λεπτό μετά έκανε σημαντική επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Πούγγουρα μετά την εκτέλεση κόρνερ, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, κρατώντας το 0-0.

Φάση από τον αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός

Από μία φάση και τελικά από ένα βαθμό

Με την έναρξη του δεύτερου, πάντως, ήρθε μία ακόμη καλύτερη. Και ήταν για τον Άρη αυτή τη φορά… Στο 48′ ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Εντιαγέ έπιασε την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη απόκρουση εξ επαφής, με τον αντίπαλό του να του δίνει συγχαρητήρια! Όσοι περίμεναν, πάντως, ότι στη συνέχεια το θέαμα θα ήταν καλύτερο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, διαψεύστηκαν.

Στην ευκαιρία των κίτρινων που προαναφέρθηκε, ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 66′ με αυτή του Σάντσες που σούταρε υπό πίεση, εντός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ και από εκεί και πέρα, γενικά, λίγα πράγματα.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ (67′ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (86′ Γκαρσία), Γκάμα (86′ Πάλμα), Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούγγουρας, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75′ Μαουρίσιο), Σάντσες, Αϊτόρ, Καρλίτος (83′ Βαγιαννίδης), Παλάσιος.