Τα πλέι άουτ της Super League 1 άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο για τη Λαμία, η οποία νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό εκτός έδρας και ανανέωσε τις ελπίδες της για αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν εντυπωσιακοί αλλά ουσιαστικοί σκοράροντας στις δύο ευκαιρίες τους, απέναντι στους Αγρινιώτες που δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο αλλά προσπάθησαν ως το τέλος να αποφύγουν την ήττα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το έδειχναν με την απόδοσή τους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι γηπεδούχοι… πετούσαν. Γενικά το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο πρώτο 25λεπτο και λίγα λεπτά μετά, στο 29′, ήρθε η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού και ήταν για τους Αγρινιώτες.

Βασικά δεν ήταν απλά καλή φάση αλλά πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Καρέλη να βγαίνει τετ α τετ μετά το λάθος του Αντέτζο αλλά να μην καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και αφού δεν έγινε εκεί το 1-0, έγινε στο 45′ το 0-1 από τον Μανούσο, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει από εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού ήταν… πάνω στη γραμμή του άουτ.

Η Λαμία, με λίγα λόγια, κατάφερε να προηγηθεί χωρίς να έχει καν ευκαιρία και στο 59′ πίστεψε ότι έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Ελευθεριάδη αλλά τελικά αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ρόμανιτς. Στο 77 όμως -και ενώ μέχρι τότε δεν είχε γίνει κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι- όλα έγιναν σωστά και το νέο γκολ του Ελευθεριάδη μέτρησε κανονικά, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 0-2.

Η Λαμία είχε αγκαλιάσει πλέον τη νίκη και δεν την άφησε να χαθεί, παρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός μείωσε σε 1-2 στο 83′ με φοβερό σουτ του Ντουάρτε, πανηγυρίζοντας ένα τρίποντο που της δίνει εκ νέου ελπίδες για αποφυγή του υποβιβασμού.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής (46′ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71′ Βέργος), Μάρτενσον (71′ Αντούνες), Φλόρες, Νταγκό (81′ Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (71′ Μπαρμπόσα).

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46′ Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (81′ Βέλλιος), Μανούσος (62′ Τιρόνε, 86′ Προβυδάκης).