Κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε ούτε για τον Βόλο ούτε για τον Αστέρα Τρίπολης, οπότε υπήρχαν, θεωρητικά, οι προϋποθέσεις για να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι αλλά αυτό λίγο ενόχλησε την ομάδα της Αρκαδίας, αφού με δύο γκολ μέσα σε ένα 10λεπτο κατάφερε να επικρατήσει με 2-0, προσπερνώντας τον ΟΦΗ.

Το παιχνίδι δεν είχε καμία καλή φάση στο πρώτο 10λεπτο, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε… ένα 10λεπτο για να μπουν δύο γκολ. Και ήταν και τα δύο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και στο 15′ άνοιξαν το σκορ με κοντινή προβολή του Σίτο μετά την εκτέλεση κόρνερ (0-1).

Τρία λεπτά μετά οι Αρκάδες σκόραραν ξανά, αυτή τη φορά με τον Κρέσπι αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, για να έρθει τελικά το 0-2 στο 25′ από τον ίδιο παίκτη, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα.

Έτσι, ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη, το οποίο θα μπορούσε να μεγαλώσει κι άλλο στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 60′, όταν ο Σίτο με σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 64′ θα μπορούσε να μειώσει αλλά ο Φαν Βέερτ αστόχησε και ενώ είχε βγει τετ α τετ, για να συνεχιστεί -και να ολοκληρωθεί- το παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης να κρατάει το 0-2 και να μπαίνει με το δεξί στα πλέι άουτ.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Ρίνερ (46′ Ρομέρο), Γκιουλέν, Φεράρι, Σοάρες (72′ Μπαρτόλο), Μπαριέντος (87′ Ροσέρο), Φερνάντες, Όρος (46′ Νίνης), Κορέα (46′ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ.

Αστέρας Τρίπολης: Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα (68′ Γκαρθία), Αντζουλάς, Πίτσου, Τασουλής (91′ Παπαδόπουλος), Βαλιέντε, Σανταφέ (68′ Κανελλόπουλος), Σίτο, Ριέρα (91′ Μιχόπουλος), Κρέσπι (83′ Σόνι), Μπενίτο.