Ο Μάρτιος οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος του, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν φτάσει στη φάση των «8» και η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζει να χτυπάει δυνατά, αφού ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του με 2-1 επί της Γάνδης στο Βέλγιο προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Europa Conference League, της νέας διοργάνωσης που καθιέρωσε από φέτος η UEFA, περιμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής (18/3) για να μάθει τον αντίπαλο στον δρόμο προς τους ημιτελικούς.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άρχισε τη φετινή σεζόν, προφανώς, με στόχο την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, αλλά εδώ που έφτασε -έχοντας ήδη επιτυχημένη παρουσία- είναι υποχρεωμένη να τα δώσει όλα και ό,τι γίνει έγινε. Μια ματιά στα ονόματα των υποψήφιων αντιπάλων, άλλωστε, αρκεί για να καταλάβει ο καθένας ότι υπάρχουν και πιο δυνατές ομάδες από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν στο γήπεδο.

Στους «8», λοιπόν, του Europa Conference League βρίσκεται και η Μαρσέιγ που νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τη Βασιλεία. Βρίσκεται και η Ρόμα που ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με τη Φίτεσε, την οποία είχε νικήσει στην Ολλανδία. Βρίσκεται και η Λέστερ, η οποία έχασε με 2-1 από τη Ρεν στη Γαλλία αλλά είχε νικήσει με 2-0 στην Αγγλία. Βρίσκεται και η Φέγενορντ, η οποία νίκησε με 3-1 την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Βρίσκεται και η Αϊντχόφεν που συνέτριψε με 4-0 την Κοπεγχάγη εκτός έδρας. Όπως βρίσκονται και οι Σλάβια Πράγας και Μπόντο Γκλιμτ, οι θεωρητικά πιο αδύναμες, οι οποίες απέκλεισαν τις ΛΑΣΚ Λιντς κα Άλκμααρ αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Παρασκευής (18/3)…

Μπόντο Γκλιμτ
Μαρσέιγ
Αϊντχόφεν
Λέστερ
Φέγενορντ
Σλάβια Πράγας
Ρόμα