Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο μονό των γυναικών του κορυφαίου τουρνουά τένις Indian Wells που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού όπου θ’ αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βικτόρια Γκόλουμπιτς-Έλενα Ριμπάκινα (ώρα έναρξης όχι πριν τις 03:40).

Η 26χρονη τενίστρια εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού καθώς η αντίπαλός της Ντάρια Σαβίλ από την Αυστραλία αποχώρησε με τραυματισμό στη διάρκεια του πρώτου σετ. Σ’ εκείνο το σημείο του αγώνα, η Μαρία Σάκκαρη προηγούνταν με 4-1 games.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, νούμερο έξι της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, μπήκε δυνατά στο ματς και από νωρίς εδραίωσε την κυριαρχία της με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σερβίς. Η διαφορά με την Ντάρια Σαβίλ, νούμερο 409 του ranking, ήταν εμφανής και έμοιαζε πως θα έφτανε σε μια άνετη νίκη πριν την ατυχία της αντιπάλου της που αναγκάστηκε να σταματήσει.

Η Μαρία Σάκκαρη ως τώρα στο τουρνουά έχει ξεπεράσει την Κατερίνα Σινιάκοβα (2-0 σετ) στο δεύτερο γύρο και την Πέτρα Κβίτοβα (2-0 σετ) στον τρίτο γύρο και τώρα την Ντάρια Σαβίλ στον τέταρτο γύρο.

Με δεδομένο πως απουσιάζουν η Άσλεϊ Μπάρτι και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από το τουρνουά, αλλά και πως ήδη έχουν αποκλειστεί μεγάλα ονόματα όπως η Ναόμι Οσάκα, η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Έμα Ραντουκάνου, η Ανέτ Κονταβέιτ, η Καρολίνα Πλίσκοβα και άλλες, ο δρόμος για να φτάσει μακριά είναι ανοιχτός για τη Μαρία Σάκκαρη. Από τις τενίστριες που απομένουν στο γυναικείο ταμπλό μονάχα η Ίγκα Σφιόντεκ είναι ψηλότερα από εκείνη στην κατάταξη (νούμερο τρία) και η Πάουλα Μπαδόσα, η οποία παίζει σε λίγη ώρα με την Λέιλα Ανι Φερνάντες.