Η Ίντερ νίκησε με 5-0 τη Σαλερνιτάνα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Serie A και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος εν αναμονή της κυριακάτικης αναμέτρησης της Νάπολι με τη Μίλαν στο «Στάντιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Πρωταγωνιστής της νίκης των «νερατζούρι», που πανηγύρισαν ξανά έπειτα από πέντε διαδοχικά ματς χωρίς επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός επιθετικός σημείωσε χατ τρικ κόντρα στην ουραγό της Serie A και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην άνετη επικράτηση.

Η Ίντερ μπήκε αποφασισμένη να αφήσει τα άσχημα αποτελέσματα πίσω της και από την έναρξη του ματς πήρε τα ηνία της επιθετικής πρωτοβουλίας. Ήταν θέμα χρόνου να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και το κατάφερε στο 22′. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες μετέτρεψε σε γκολ την ασίστ του Νικολό Μπαρέλα. Ο «Τόρο» έκανε τη διαφορά και πάλι στο 40ό λεπτό και πάλι σε φάση όπου δημιουργός ήταν ο Μπαρέλα.

Μετά την ανάπαυλα, η Ίντερ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Ο Μαρτίνες έφτασε στο χατ τρικ με γκολ στο 56′ και έπειτα έδωσε τη… σκυτάλη στον Έντιν Τζέκο. Ο Βόσνιος στράικερ σκόραρε στο 64′ και στο 69′ βάζοντας τελεία σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Σιμόνε Ιντσάγκι. Η Ίντερ, πλέον, στρέφει το βλέμμα της στην αναμέτρηση της Τρίτης (8/3) με την Λίβερπουλ στο πλαίσιο των «16» του UEFA Champions League. Υπενθυμίζουμε πως αυτό το ματς που θα γίνει στο «Άνφιλντ» είναι το δεύτερο της σειράς. Στο πρώτο, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 2-0.