Η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα και η Τσέλσι πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς, αφού νίκησε στο Λονδίνο με 2-0 τη Λιλ. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ υποδέχθηκε τη Γιουβέντους που προηγήθηκε στα 32 δευτερόλεπτα και το παιχνίδι έληξε τελικά ισόπαλο με σκορ 1-1, πράγμα που σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς στο Τορίνο.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ η κάτοχος του τίτλου Τσέλσι ήταν το φαβορί κόντρα στη Λιλ και το απέδειξε με το τελικό 2-0. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε και τελικά άνοιξε το σκορ στο 8′ με κεφαλιά του Χάβερτς, ο οποίος ήταν και ο παίκτης που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο.

Το τελικό 2-0, το οποίο δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους για την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, διαμορφώθηκε στο 63′ από το πλασέ του Πούλισικ, μετά την ασίστ του Καντέ που πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο και έβγαλε γρήγορα στην αντεπίθεση την ομάδα του.

Γκολ αμέσως η Γιουβέντους, πήρε ισοπαλία η Βιγιαρεάλ

Στο άλλο παιχνίδι της ομάδας, η Γιουβέντους πήγε στην έδρα της Βιγιαρεάλ με στόχο το γρήγορο γκολ και τελικά πιο γρήγορα δεν γινόταν να το βάλει, αφού μόλις στα 32 δευτερόλεπτα ο Βλάχοβιτς με ωραία εκτέλεση με το δεξί, αν και αριστεροπόδαρος, έγραψε το 0-1. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δοκάρι με τον Λο Σέλσο στο 13′, με τους Ιταλούς να κρατάνε το προβάδισμα μέχρι και το 66′.

Σε εκείνο το λεπτό η άμυνά τους… κοιμήθηκε και ξέχασε τον Ντάνι Παρέχο, ο οποίος είπε «ευχαριστώ» κάνοντας το 1-1 με πλασέ μετά τη μπαλιά του Καπού. Στο 85′ ο Βλάχοβιτς πήγε για δεύτερο γκολ αλλά ο Ρούγι απέκρουσε και με το τελικό 1-1 όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς, αφού τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν πλέον την αξία που είχαν.