Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Λαμία με στόχο τη νίκη για να πιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση και ακριβώς αυτό έκανε, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη. Δύο δικά του γκολ, ένα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ένα στα τελευταία λεπτά, έδωσαν στους πράσινους τη νίκη με 2-0, σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αφού υπήρχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Χειροκρότημα για Κουρμπέλη στην επανεμφάνισή του στη Λεωφόρο, συνεχίζουν τη μάχη τους για αποφυγή του υποβιβασμού οι φιλοξενούμενοι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και δεν χρειάστηκαν παρά μόνο τρία λεπτά για να ανοίξουν το σκορ: Κόρνερ του Αϊτόρ, κεφαλιά του Ιωαννίδη στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Σκορ που θα μπορούσε να αλλάξει λίγα λεπτά μετά, αφού η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ορεξάτη. Η νέα κεφαλιά του Ιωαννίδη όμως, στο 6′, έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 9′ οι πράσινοι έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Παλάσιος σέντραρε από δεξιά για τον Γκατσίνοβιτς, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Σαράνοφ.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 16′ είχε νέα ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με τον Αϊτόρ, ο οποίος σούταρε αμέσως μετά τη μπαλιά του Γκατσίνοβιτς αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Φάση που ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή του πρώτου ημιχρόνου, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Νωρίς στην επανάληψη πάντως και συγκεκριμένα στο 53′ καταγράφηκε και η πρώτη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Ο Σκόνδρας εκτέλεσε φάουλ και ο Αραμπούλι πήρε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε. Λίγα λεπτά μετά, στο 57′, ο Γιοβάνοβιτς έκανε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Αϊτόρ τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Βιτάλ, με τους πράσινους να πλησιάζουν ξανά στο δεύτερο γκολ στο 66′ με το ωραίο σουτ του Γκατσίνοβιτς, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σαράνοφ.

Το σκορ παρέμενε στο 1-0 και αυτό, όπως είναι λογικό, έκρυβε κινδύνους για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τελικά κλείδωσε το τρίποντο στο 82′, όταν ο Ιωαννίδης με ωραία κίνηση και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-0 με το δεύτερό του γκολ, στέλνοντας το τριφύλλι στους 33 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο μοιράζεται πλέον την 4η θέση.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσεθ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (68′ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57′ Βιτάλ), Παλάσιος (84′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (84′ Καρλίτος).

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης (46′ Μανουσάκης), Τάιρον, Μπανγκουρά (46′ Μανούσος), Καραμάνος (66′ Βέλλιος).