Την πιο σημαντική νίκη της σεζόν πανηγυρίζει ο Ιωνικός, ο οποίος βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή και κατάφερε να φύγει από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τη νίκη (2-3). Αποτέλεσμα που φέρνει τους Νικαιώτες πιο κοντά στον στόχο της παραμονής και παράλληλα μπλέκει τα πράγματα για τους Αρκάδες σε ό,τι αφορά τον δικό τους, ο οποίος είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ο αγώνας άρχισε ακριβώς όπως ήθελαν οι γηπεδούχοι, με γκολ νωρίς δηλαδή, αφού στο 6′ ο Καπίγια με προβολή από κοντά έκανε το 1-0. Έτσι, οι Αρκάδες μπορούσαν πλέον να διαχειριστούν όπως ήθελαν το ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούσαν να παίξουν κλεισμένοι στην άμυνα. Στο 12′, μάλιστα, λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ ο Καπίγια αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε.

Όπως και να έχει, ο Αστέρας όντως ήλεγξε την κατάσταση, είχε την κατοχή της μπάλας και δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήρθαν τα πάνω-κάτω… Στο 58′ και ενώ ο Λένις είχε βγει τετ α τετ για τους Νικαιώτες, ο Καστάνιο τον έσπρωξε και ο διαιτητής αφού πήγε στο VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 63′ ο Άοσμαν εκτέλεσε και ισοφάρισε (1-1), με τον Ιωνικό μάλιστα να αποκτάει και αριθμητικό πλεονέκτημα αφού αποβλήθηκε για το πέναλτι ο Καστάνιο.

Τα δεδομένα, με λίγα λόγια, άλλαξαν από τη μία στιγμή στην άλλη και αμέσως μετά, στο 67′, ήρθε η ανατροπή, αφού ο Λένις έκανε το 1-2 για τον Ιωνικό! Σοκ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως θα μπορούσαν να πάρουν έστω τον βαθμό αλλά στο 89′ ο Κρέσπι, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή, σημάδεψε το δοκάρι. Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-2, ήρθε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 98′ το 1-3 από τον Μάναλη που απέφυγε και τον Τσιφτσή και πλάσαρε στην κενή εστία, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-3 στο… 100′ με σουτ του Κρέσπι που κόντραρε και σε αντίπαλο.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (81′ Τιλίκα), Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (81′ Μπενίτο), Καπίγια (64′ Αντζουλάς), Σίτο (81′ Κρέσπι), Σονί.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Ματσούκας (72′ Βαλεριάνος), Βαφέας, Σάντσεζ, Ρομαό, Κιάκος, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (85′ Πλατέλλας), Λένις (72′ Γκοτσούλιας), Μάντζης.