Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες στη Euroleague καθώς επικράτησε με 76-63 της Βιλερμπάν στη Γαλλία. Ήταν η πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο θεσμό εδώ και παραπάνω ένα χρόνο – συγκεκριμένα 372 ημέρες. Ο προπονητής των «πρασίνων», Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του ματς αναφέρθηκε στο ότι η ομάδα του βρήκε τον τρόπο να νικήσει μακριά από το «ΟΑΚΑ».

«Πώς το εξηγώ; Παίζουμε, παλεύουμε σε κάθε ματς. Χάσαμε για έναν πόντο στην Μπάγερν, για ένα καλάθι στην Μπασκόνια και στην Εφές. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Νικήσαμε απόψε (σ.σ. το βράδη της Παρασκευής 11/2). Είναι μια δύσκολη και ανταγωνιστική λίγκα. Δυστυχώς, φέτος έχουμε προβλήματα και είχαμε κακά αποτελέσματα εκτός έδρας», δήλωσε.

Στην ανάλυσή του για την αναμέτρηση τόνισε πως: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως περιμέναμε. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας και στην άμυνα και στην επίθεση. Η Βιλερμπάν έβαλε περισσότερη ένταση και ενέργεια στο παιχνίδια της, κυρίως στην άμυνα. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν ότι διατηρήσαμε τη ψυχραιμία μας όταν το ματς πήγε κοντά, στους δύο πόντους. Κρατήσαμε τους εαυτούς μας, βρήκαμε καλές επιλογές για σκορ. Σε εκείνο το σημείο φαινόταν πως το momentum ήταν στη Βιλερμπάν. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στην Euroleague και τις εγχώριες διοργανώσεις».

Τί σημαίνει, όμως, αυτή η νίκη ενόψει της συνέχειας; «Έχουμε σωστούς ανθρώπους στην ομάδα. Στο ρόστερ μας υπάρχει παίκτες που είναι νέοι στο επίπεδο της Euroleague. Αυτός ο λόγος από μόνος του δίνει κίνητρο για κάθε ματς, για να προσπαθούμε, να παλεύουμε και να δείχνουμε πως ανήκουμε εδώ. Δεν είναι εύκολο. Είναι μια ασταμάτητη μάχη πάνω στο παρκέ».

«Κράμπα ο Νέντοβιτς»

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση στη διάρκεια της 4ης περιόδου, παραπονούμενος για ενοχλήσεις. Τα επόμενα 24ωρα θα φανεί τί ακριβώς έχει κι αν κινδυνεύει η συμμετοχή του στο «Final 4» του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και επί του παρόντος επικρατεί αισιοδοξία πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. «Ελπίζω πως ήταν απλά μια κράμπα. Θα δούμε, αλλά πιστεύω πως ήταν μια κράμπα», είπε ο Δημήτρης Πρίφτης.