Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σημειώσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην EuroLeague και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «Astroballe» επικράτησε της Βιλερμπάν με 76-63. Καλύτεροι Ουάιτ (19π.), Νέντοβιτς (18π.) αλλά… αγωνία για την αποχώρηση του Σέρβου από το ματς στην 4η περίοδο.

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν μπορούσε να φανταστεί και ο πιο… αισιόδοξος στον Παναθηναϊκό. Χάρη στην καλή του άμυνα μπόρεσε να βρει ψυχολογία και στην επίθεση, με τον Οκάρο Ουάιτ να ήταν εκείνος που είχε ξεκινήσει πιο «ζεστός» απ’ όλους τους υπόλοιπους και στις δύο μεριές του παρκέ. Ο Αμερικανός έκανε τα… πάντα και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το… γκάζι που πάτησαν οι «πράσινοι» στην πρώτη περίοδο με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 19-7 στο 8′. Ο Οκάρο είχε 10 πόντους έως εκείνο το σημείο με 2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Παπαγιάννης, ο οποίος «καθάριζε» όλες τις φάσεις στις δύο ρακέτες.

Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τα ηνία στο σκορ και να κλείσει το «δεκάλεπτο» στο +8 (15-23) ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και το σκορ. Βέβαια ήταν δεδομένο ότι η Βιλερμπάν θα προσπαθήσει να αντιδράσει και το έκανε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου χάρη στις λύσεις που βρήκε στο πρόσωπο του Οσετκόφσκι. Αρχικά μείωσε στους τρεις πόντους με ένα γρήγορο 5-0 (20-23) και παρέμεινε στο -3 (24-27) έως και το 13′. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά «μίλησε» ο Νεμάνια Νέντοβιτς! Ο Σέρβος γκαρντ (15 πόντοι στο ημίχρονο με 3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα) θυμήθηκε τον επιθετικό οίστρο όπως και στο ματς της Λάρισας και με συνεχόμενα τρίποντα έφερε τον Παναθηναϊκό στο +13 (28-41 στο 17′) ενώ λίγο πριν από το ημίχρονο (32-46) ένα τρίποντο του Μαντζούκα είχε εκτοξεύσει τη διαφορά και στο +16 (30-46).

Τα πάντα είχαν λειτουργήσει ρολόι για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο καθώς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα στο «Astroballe» με 11/21 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 3/3 βολές, 13-4 ριμπάουντ, 12 ασίστ (4 ο Νέντοβιτς και 3 ο Γιόβιτς), 4 κλεψίματα, 4 τάπες και μόλις 3 λάθη! Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος και για ποιον λόγο είχε πάρει τα ηνία του ματς. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η Βιλερμπάν (είχε μετρήσει 10/21 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/4 βολές, 10-4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Η Βιλερμπάν ωστόσο ανέβασε την έντασή της στην 3η περίοδο, παρουσιάζοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παρκέ. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη άρχισαν να τα… βρίσκουν σκούρα απέναντι στην ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ, καθώς δεν είχε την ίδια ευστοχία του ημιχρόνου. Ο Μέικον παρέμενε στο «μηδέν» με 0/5 εντός παιδιάς και μόνο κάποιες εμπνεύσεις του Γιόβιτς ήταν εκείνες που κρατούσε το «πράσινο» προβάδισμα στο σκορ. Αμυντικά ο Οσετκόφσκι είχε «σπαραλιάσει» τον Παναθηναϊκό (16π., 2/2δίπ., 4/4τρ. έως το 30′) και ήταν εκείνος που είχε μειώσει τον δείκτη του σκορ στους 5 πόντους (48-53) λίγο πριν από το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (53-59).

Μια από τα ίδια και στην 4η περίοδο του ματς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ήταν νευρικός και άστοχος και η Βιλερμπάν πλησίασε στο καλάθι (57-59) στο 32′. Μάλιστα είχε την ευκαιρία για την ισοφάριση ή και το προσπέρασμα, αλλά τα σουτ που ακολούθησαν δεν βρήκαν στόχο, κάτι που φρόντισαν να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι» και σιγά-σιγά να «χτίσουν» εκ νέου διαφορά στο σκορ. Το… άσχημο νέο είχε να κάνει με τον Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος έδειχνε να πονάει στο 4ο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το παιχνίδι ανεβάζοντας στα… ύψη την αγωνία στις τάξεις της ομάδας. Από εκείνο το σημείο και μετά οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές στο παρκέ και με τον Οκάρο Ουάιτ να… ολοκληρώνει αυτό που είχε «χτίσει» στο ξεκίνημα του ματς, κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-46, 53-59, 63-76

Πηγή: Gazzetta.gr