Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το απόλυτο φαβορί για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά στο Ρότερνταμ αντιμετωπίζοντας τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα και όντως έτσι έγινε. Όχι τόσο εύκολα όσο θα περίμενε κανείς, όμως, αφού κάποια αβίαστα λάθη είχα ως συνέπεια το παιχνίδι να πάει σε τρία σετ, για να έρθει τελικά η πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα με 2-1.

Ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει ως τον ημιτελικό πέρυσι σε αυτό το τουρνουά και ο στόχος του φέτος είναι η κατάκτηση του τροπαίου, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να παίξει πολύ καλύτερα. Κόντρα στον Νταβίντοβιτς Φόκινα ο Έλληνας ξεκίνησε καλά, αφού έκανε μπρέικ από νωρίς, αλλά στη συνέχεια το ίδιο έκανε και μάλιστα δύο φορές ο Ισπανός, με αποτέλεσμα το σετ να γίνει ντέρμπι.

Τελικά κάνοντας ξανά μπρέικ ο Τσιτσιπάς… αποκατέστησε την τάξη και με 7-5 έκανε το 1-0, μπαίνοντας στο δεύτερο σετ με στόχο να το πάρει κι αυτό και να ξεμπερδέψει. Και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να το κάνει, αφού προηγήθηκε με 4-2 στα game, αλλά κάπου εκεί άρχισε να κάνει λάθη και ο Νταβίντοβιτς έκανε μπρέικ, ισορρόπησε την κατάσταση και τελικά έκανε το 1-1 παίρνοντας το σετ στο tie break.

Break και πρόκριση

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς με break προηγήθηκε με 4-3 και από εκεί και πέρα κράτησε το σερίς και με 6-4 έκανε το 2-1 στα σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ιβάσκα ή Χάρις.