Ο Ιωνικός επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι είναι μια καλή και επικίνδυνη ομάδα, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν αυτός δεν παίζει στο 100%. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο στο Νικαια, διάστημα στο οποίο χρειάστηκαν τρεις μεγάλες επεμβάσεις του τερματοφύλακα Βατσλίκ, αλλά παρ’ όλα αυτά προηγήθηκαν με γκολάρα του Α. Καμαρά και από εκεί και πέρα έβαλαν άλλα δύο στο β’ μέρος, ένα με πέναλτι του Τικίνιο και ένα με ωραίο πλασέ του Μασούρα, παίρνοντας τη νίκη με 0-3.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ, αφού στο 3′ ο Τικίνιο με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά βρήκε δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε επειδή ο Μ. Καμαρά ήταν οφσάιντ. Όπως και να έχει, οι πρωταθλητές συνέχισαν προσπαθώντας να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά στο 15′ χρειάστηκαν την απόκτηση του Βατσλίκ στο τετ α τετ του Λένις, μετά την κάθετη του Άοσμαν, για να μη βρεθούν πίσω στο σκορ.

Ήταν μια φάση που θα έπρεπε να… ξυπνήσει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία λίγα λεπτά μετά άνοιξε το σκορ. Όχι στο 23′, όταν ο Τικίνιο δεν τελείωσε καλά τη φάση εντός περιοχής μετά τη μπαλιά του Μ. Καμαρά, αλλά αμέσως μετά, στο 24′, όταν ο άλλος Καμαρά, ο Αγκιμπού, με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη (0-1).

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν. Και αφού δεν πτοήθηκαν, απείλησαν στο 33′ με το συρτό σουτ του Ντάλσιο που απέκρουσε ο Βατσλίκ, για να ακολουθήσουν η αναγκαστική αλλαγή του Ολυμπιακού λόγω του τραυματισμού του Ροντρίγκες (μπήκε ο Μασούρας στο 43′) και η νέα μεγάλη ευκαιρία του Ιωνικού με τον Μάντζη, στον οποίο είπε «όχι» ο εκπληκτικός Βατσλίκ.

Οι ερυθρόλευκοι, με λίγα λόγια, είχαν το προβάδισμα αλλά δεν μπορούσαν να νιώθουν σίγουροι. Αυτό το συναίσθημα, της σιγουριάς δηλαδή, ήρθε στο β’ μέρος και μάλιστα νωρίς. Στο 54′ οι φιλοξενούμενοι πήραν πέναλτι για ανατροπή του Μασούρα από τον Ρομαό και στο 55′, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε μέσω VAR ότι δεν υπήρχε οφσάιντ, ο Τικίνιο εκτέλεσε και έγραψε το 0-2.

Τα πράγματα, πλέον, είχαν απλοποιηθεί πολύ για την ομάδα του Μαρτίνς και η οριστική επιβεβαίωση ήρθε αμέσως μετά, στο 58′, με την αντεπίθεση του Α. Καμαρά και την πάσα στον Μασούρα, ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ ανέβασε το σκορ στο 0-3. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την πορεία του προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι (80′ Τσιριγώτης), Σάντσες, Κιάκος, Ματσούκας (89′ Πογοσιάν), Κάνιας, Ρομαό, Λένις (80′ Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν, Μάντζης (80′ Μάναλης).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83′ Μπα), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (66′ Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά , Βαλμπουενά (46′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (43′ Μασούρας), Τικίνιο (66′ Ελ Αραμπί).