Η επιστροφή στις νίκες ήταν υποχρεωτική για την ΑΕΚ ώστε να μη μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία και ένα εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης έμοιαζε ιδανικό για να το πετύχει. Και όντως το έκανε, αν και χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ό,τι θα περίμενε κανείς, αφού το πρώτο ημίχρονο βγήκε με 0-0. Δύο γκολ του Αραούχο όμως, ο οποίος πανηγύρισε με αφιέρωση στον 19χρονο Άλκη, και ένα το Τσούμπερ έφεραν το 3-0 στο β’ μέρος για την Ένωση, η οποία έχασε με αποβολή τον Μοχαμάντι.

Το σουτ του Τσούμπερ στο 8′ που έφυγε ήταν η πρώτη φάση του παιχνιδιού, με τους κιτρινόμαυρους να πιέζουν ψηλά και να κλέβουν μπάλες, χωρίς όμως αυτό να φέρει κάτι ουσιαστικό. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, όπως αναμενόταν άλλωστε, είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερνε.

Η Ένωση ήταν βασικά φλύαρη, ανούσια παρά την υπεροχή της, αλλά παρ’ όλα αυτά στο 41′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Αραούχο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ μετά την πάσα του Γέβτιτς στην αντεπίθεση αλλά δεν κατάφερε -δύο φορές- να νικήσει τον Βέρχουλστ.

Το ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ, αλλά στο δεύτερο ήρθαν και αυτά. Ο Απόλλων, μάλιστα, ήταν αυτός που το άγγιξε πρώτος, στο 51′, αλλά ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Σίγκνιεβιτς και ένα λεπτό αργότερα ο Αραούχο «εκδικήθηκε» τον Βέρχουλστ για τη διπλή απόκρουσή του στο πρώτο μέρος, κάνοντας το 1-0 με πλασέ από κοντά μετά το γύρισμα του Γκαρσία από δεξιά.

Αυτό ήταν… Από εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν πιο εύκολα για τον δικέφαλο αετό που έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Αργεντίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη στο 67′, όταν ο Άμραμπατ πέρασε ωραία την κάθετη μπαλιά για τον Τσούμπερ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και τη λάθος αντίδραση του αμυντικού και απέφυγε και τον τερματοφύλακα πλασάροντας για το 2-0.

Το άγχος είχε φύγει οριστικά, πλέον, από την ΑΕΚ, η οποία δεν σταμάτησε εκεί αλλά στο 71′ έκανε και το 3-0 με το δεύτερο γκολ του Αραούχο, ο οποίος πλάσαρε σωστά μετά το γύρισμα του Μισελέν από δεξιά. Και κάπως έτσι οι κιτρινόμαροι επέστρεψαν στις νίκες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και άσχημα νέα, αφού στο 79′ έχασε τον Μοχαμάντι που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (80′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γκαρσία (72′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (72′ Τάνκοβιτς), Αραούχο (72′ Ανσαριφάρντ).

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι, Βιτλής (72′ Μαρτίνες), Παμλίδης (58′ Γιαννιώτας, Φατιόν, Τσίμπσαχ (58′ Σλίβκα), Τσιλούλης (72′ Παπαγεωργίου), Σίγκνεβιτς (58′ Ιωαννίδης).