Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη που θα του επέτρεπε να πλησιάσει στο -6 από την κορυφή. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, ήθελε να διατηρήσει τουλάχιστον το +9 με το οποίο πήγε στην Τούμπα. Και τελικά οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πέτυχαν τον στόχο τους, με τους Θεσσαλονικείς να αποτυγχάνουν στον δικό τους. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκε στο 42′ με το αυτογκόλ του Μπα, αλλά αυτή του Πέδρο Μαρτίνς ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό με τον Τικίνιο και πήρε τον βαθμό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έγιναν απειλητικοί αμέσως, στο 2′ συγκεκριμένα, με το σουτ του Κούρτιτς που κόντραρε και βγήκε κόρνερ μετά την εκτέλεση φάουλ και την αδράνεια της άμυνας. Λίγα λεπτά μετά, στο 8′, ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς με την κεφαλιά του Ίνγκασον -μετά το κόρνερ του Μπίσεσβαρ- και τη δύσκολη απόκρουση του Βάτσλικ, για να ακολουθήσει στο 9′ η μεγάλη ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Τσιγγάρα από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Μπίσεσβαρ.

Αυτές οι τρεις φάσεις στο πρώτο 10λεπτο και το γεγονός ότι η κατοχή της μπάλας ήταν στο 73%-27% όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο περιγράφουν και την εικόνα του παιχνιδιού, με τους ερυθρόλευκους να έχουν πρόβλημα στον άξονα και να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους, ενώ οι ασπρόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία και είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην επίθεση. Στο γκολ. Και τελικά όταν αυτό ήρθε, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του… δεν πρόλαβαν να το χαρούν.

Στο 42′, δύο λεπτά μετά την αντικατάσταση του τραυματία Μπίσεσβαρ από τον Ζαμπά, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Μπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 με αυτογκόλ, αλλά αμέσως μετά, στο 43′, ο Τικίνιο με κεφαλιά μετά το σκαστό σουτ του Μ. Καμαρά νίκησε τον Πασχαλάκη, ο οποίος θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα, γράφοντας το 1-1.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ, βαθμό ο Ολυμπιακός

Ετσι έκλεισε το πρώτο μέρος και το δεύτερο άνοιξε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε Μπα και Ανδρούτσο για να βάλει Μπουχαλάκη και Λαλά. Αγωνιστικά, όμως, τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού ο ΠΑΟΚ παρέμενε καλύτερος και πιο επικίνδυνος. Τόσο επικίνδυνος που στο 53′ θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Τσιγγάρα από το ύψος της περιοχής.

Το 2-1, όμως, δεν έγινε και στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα, τουλάχιστον αμυντικά, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει και τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Τουλάχιστον μέχρι το 76′, όταν οι ερυθρόλευκοι έγιναν επικίνδυνοι με το σουτ του Μασούρα που έφυγε λίγο άουτ μετά τη σέντρα του Μ. Καμαρά.

Φάση που ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να κρατάει το 1-1 και το +9 στη βαθμολογία.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87′ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40′ Ζαμπά), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46′ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46′ Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (93′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90′ Βρουσάι), Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί).