Με το πρόγραμμα να λέει ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία: Είτε θα προσπερνούσε τους Θεσσαλονικείς στη βαθμολογία και θα ανέβαινε στη 2η θέση, είτε θα πλησίαζε τους πρωτοπόρους Πειραιώτες ακόμη κι αν παρέμενε 3η. Για να συμβεί ένα από τα δύο, θα έπρεπε η Ένωση να νικήσει τον Βόλο στο ΟΑΚΑ και τελικά… έχασε! Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, χαμένο πέναλτι και τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, οι Θεσσαλοί κατάφεραν τελικά να σοκάρουν την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη και να πάρουν τη νίκη με δύο γκολ του Φαν Βέερτ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στο 85′.

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι κιτρινόμαυροι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν από νωρίς το σκορ, αφού στο 9′, μετά την εξέταση στο VAR, πήραν πέναλτι για πάτημα του Πουρίτα στον Τσούμπερ μετά τη σέντρα του Ρότα. Ο Αυστριακός όμως, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά μετά, στο 12′, οι γηπεδούχοι άγγιξαν και πάλι το γκολ, αυτή τη φορά με ωραία γυριστό σουτ του Αραούχο μετά το γέμισμα του Γκαρσία από δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Και αφού δεν έγινε το 1-0, ήρθε αμέσως μετά το 0-1.

Στο 16′ ο Βόλος βγήκε μπροστά, κέρδισε κόρνερ και στο μπέρδεμα που υπήρξε στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Φαν Βέερτ βρήκε την ευκαιρία για να κάνει το γυριστό σουτ και να βάλει μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλούς.

Ήταν μια εξέλιξη που πάγωσε την ΑΕΚ, η οποία είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, δεν το έκανε, βρέθηκε πίσω στο σκορ και πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσει κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, στο 18′, μετά το τρομερό σουτ του Ρεγκατέν από το ύψος της περιοχής!

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε συνεχώς φάσεις και η επιβεβαίωση ήρθε και στο 21′, όταν η Ένωση ισοφάρισε. Και ισοφάρισε με τον Αραούχο, ο οποίος νίκησε τον Παπαδόπουλο με δυνατό σουτ εντός περιοχής μετά την πάσα του Σιμάνσκι (1-1).

Στη συνέχεια, στο 28′, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήγε για την ανατροπή με τον Γκαρσία αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος τού έπαιξε άσχημο παιχνίδι τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει και ενώ είχε φύγει μόνος στην αντεπίθεση, για να κλείσει τελικά το πρώτο ημίχρονο με το δεύτερο δοκάρι για τον Βόλο, στο 45’+1′, σε πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες.

Με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους άρχισε και το δεύτερο, αφού στο 50′ ο Μπαριέντος έβγαλε τετ α τετ τον Φαν Βέερτ αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Οι Θεσσαλοί γενικά πήραν μέτρα στο γήπεδο, αφού αυτό φαινόταν ότι ήθελε και η ΑΕΚ για να έχει χώρους να χτυπήσει στην αντεπίθεση, αλλά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στη συνέχεια.

Και εκεί που ο Γιαννίκης προσπαθούσε με τις αλλαγές του να ανεβάσει ξανά την ΑΕΚ και να φτάσει αυτή στο γκολ και στη νίκη, ήρθε το γκολ του Βόλου και η ήττα: Στο 83′ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για αγκωνιά του Τζαβέλλα στον Ρίνερ, ο διαιτητής πήγε στο VAR και όταν γύρισε από αυτό έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Φαν Βέερτ έγραψε το 1-2 στο 85′!

Και αφού το έκανε, στο 87′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αραούχο. Ακόμη και με 10 παίκτες, όμως, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και έφυγαν με μεγάλη νίκη από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (79′ Μισελέν), Σιμάνσκι (90′ Τάνκοβιτς), Λε Ταλέκ (79′ Σάκχοφ), Γκαρσία (79′ Κοσίδης), Γέβτιτς (67′ Γιούσης), Τσούμπερ, Αραούχο.

Βόλος: Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Γκουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες (89′ Ρομέρο), Ορός, Ρεγκατέν (81′ Μπαρτόλο), Φαν Βέερτ.