Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Άρσεναλ και της εθνικής Γκαμπόν για τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έχει πρόβλημα στην καρδιά. Ο 32χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε νοσήσει με κορονοϊό, συμμετέχει στο Κόπα Άφρικα αλλά έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Γκάνα και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και κατά πόσο είναι σοβαρό.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν ο Σέρχιο Αγουέρο ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του λόγω προβλήματος στην καρδιά και τώρα υπάρχει ανησυχία για ακόμη έναν σταρ του αθλήματος. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κανείς δεν λέει ότι τίθεται θέμα απόσυρσης του Ομπαμεγιάνγκ από τη δράση, αλλά κανείς επίσης δεν μπορεί να πει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό προς το παρόν είναι ότι αφορά την καρδιά, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Γκαμπόν να τον αφήνει εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Γκάνα, περιμένοντας κι αυτός, όπως φυσικά και η Άρσεναλ στην οποία ανήκει ο παίκτης, τα αποτελέσματα των αναλυτικών ιατρικών εξετάσεων που θα κάνει.