Πολλές φορές λένε ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβούν τα πάντα αλλά σπάνια το εννοούμε. Ή σπάνια γίνεται κάτι τόσο τρελό. Αυτή τη φορά, όμως, στο Ολίμπικο της Ρώμης, έγινε! Η Ρόμα υποδέχθηκε τη Γιουβέντους και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1, για να συμβούν… παλαβά πράγματα στην επανάληψη, όταν οι Τζαλορόσι το έκαναν γρήγορα 3-1 και μετά οι Μπιανκονέρι το μετέτρεψαν σε 3-4 μέσα σε 7 λεπτά, με τον τερματοφύλακά τους να αποκρούει πέναλτι στη συνέχεια και να κρατάει τη νίκη.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τους Ρωμαίους, αφού στο 11′ ο Αμπραχαμ με κεφαλιά μετά το κόρνερ έκανε το 1-0. Ιδανική ήταν και η αντίδραση των Τορινέζων όμως, αφού στο 18′ ο Ντιμπάλα με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε (1-1). Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν μπήκε κάποιο άλλο γκολ, αλλά στο δεύτερο σημειώθηκαν… πέντε, με τα δεδομένα να αλλάζουν με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 48′ ο Μχιταριάν με σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο έβαλε ξανά μπροστά τη Ρόμα και στο 53′ ο Πελεγκρίνι με ωραία εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-1. Εκείνη τη στιγμή όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι κρίθηκε, αλλά η Γιουβέντους θυμήθηκε τον παλιό καλό της εαυτό και έκανε απίθανη ανατροπή: Μείωσε σε 3-2 στο 70′ με κεφαλιά του Λοκατέλι, ισοφάρισε σε 3-3 στο 72′ με κοντινό σουτ του Κουλουσέφσκι και προσπέρασε με 3-4 στο 77′ με σουτ του Ντε Σίλιο εντός περιοχής!

Παρ’ όλα αυτά, στο 82′ οι Ρωμαίοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αφού πήραν πέναλτι για χέρι του Ντε Λιχτ, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε την εκτέλεση του Πελεγκρίνι και κράτησε το 3-4.