Ακόμη ένα επεισόδιο στον «πόλεμο» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Μπαρτσελόνα και ολοκληρώθηκε με τον Τζεράρ Πικέ, έναν από τους αρχηγούς της ομάδας, να κάνει κάτι απίστευτο: Δημοσιοποίησε τις απολαβές του στο Twitter!

Όλα άρχισαν πριν από μερικές μέρες όταν στη δημόσια τηλεόραση της Καταλονίας, TV3, ο δημοσιογράφος Λιουίς Κανούτ «αποκάλυψε» τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της Μπάρτσα. Ο Κανούτ είναι ξεκάθαρα υποστηρικτής της προηγούμενης διοίκησης του συλλόγου – αυτής που την οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας και ουσιαστικά υπεύθυνη για το «αντίο» του Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ήταν εκείνος που είχε προτείνει στον πρώην πρόεδρο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου την πρόσληψη του προπονητή Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αποκάλυψή του, ο Τζεράρ Πικέ πληρώνεται με 28 εκατομμύρια ευρώ «μεικτά» το χρόνο και οι άλλοι δύο αρχηγοί, ο Σέρχιο Μπουσκέτς κι ο Τζόρντι Άλμπα παίρνουν 23 και 20 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα. Το timing δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αλλά μια καμουφλαρισμένη επίθεση προς τους αρχηγούς και κυρίως προς τον Πικέ που υποστηρίζει τον νυν πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα και δεν ξεχνάει να επιτίθεται στον Μπαρτομέου όταν του δίνεται η ευκαιρία. Η Μπαρτσελόνα παρόλο που έδωσε δανεικό τον Φιλίπ Κοουτίνιο στην Άστον Βίλα δυσκολεύεται να εγγράψει το νέο απόκτημα Φεράν Τόρες λόγω του Financial Fair Play της La Liga.

Η αντίδραση του κλαμπ και του Πικέ

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε ανακοίνωση διαψεύδοντας τα όσα παρουσίασε ως αληθή ο δημοσιογράφος και λίγη ώρα αργότερα μπήκε στην… αρένα του Twitter κι ο Τζεράρ Πικέ.

«Άνθρωποι σαν κι αυτόν πληρώνονται από τη δημόσια τηλεόραση για να υπερασπιστούν τους φίλους τους. Εδώ λοιπόν, έχεις το 50% των αποδοχών μου που έλαβα στις 30 Δεκεμβρίου. Δείξε λίγο σεβασμό», έγραψε στο μήνυμά του το οποίο συνόδευσε από την εικόνα της κατάθεσης που δείχνει πως έλαβε 2.338.884, 39 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως χωρίς τα μπόνους λαμβάνει 4,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως «καθαρά» και μεικτά 9,2 εκατομμύρια ευρώ.