Νέο επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ του Νόβακ Τζόκοβιτς και της συμμετοχής του στο Australian Open. Ο Σέρβος τενίστας πήρε το πράσινο φως για να παίξει στη Μελβούρνη, εξασφαλίζοντας ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές του τουρνουά. Αυτή η εξέλιξη έφερε θύελλα αντιδράσεων, κάτι που ανάγκασε τις αρχές της χώρας σε αναδίπλωση.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ξεκαθάρισε ότι παρά την ειδική άδεια που πήρε ο «Νόλε» από την διοργάνωση, η συμμετοχή του δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού εκκρεμεί ακόμα η διαδικασία ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Κάτι που εν τέλει, επιβεβαιώθηκε…

Πιο αναλυτικά, ο νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο, δεν είχε την ενδεδειγμένη βίζα εισόδου στη χώρα. Ενώ προσγειώθηκε κανονικά στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, διαπιστώθηκε ότι η βίζα που είχε υποβάλλει το team του δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε ανεμβολίαστους. Ως εκ τούτου η συνοριακή αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια να δεχτεί την βίζα του Σέρβου. Αίτημα που όπως γνωστοποίησε η βουλευτής Τζάλα Πούλφορντ, απορρίφθηκε.

Πηγή: gazzetta.gr