Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον Άρη αλλά όχι τόσο για να αναβληθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αφού η Λίγκα απέρριψε το σχετικό αίτημα. Έτσι, οι κίτρινοι θα παραταχθούν την Τετάρτη (5/1) στην έδρα των πράσινων με έξι απουσίες, αφού τόσα είναι τα ενεργά κρούσματα που διαπιστώθηκαν στον τελευταίο εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν τα μέλη της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης ήθελε την αναβολή του παιχνιδιού, κάνοντας σχετικό αίτημα, αλλά αυτό απορρίφθηκε. Και ο λόγος που απορρίφθηκε είναι ότι το πρωτόκολλο αναφέρει ότι για να αναβληθεί ένας αγώνας θα πρέπει να υπάρχουν επτά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στους δύο τελευταίους ελέγχους.

Τα κρούσματα στους κίτρινους, όμως, είναι έξι, αφού σε αυτά δεν υπολογίζονται οι δύο παίκτες που δεν επέστρεψαν από τις πατρίδες τους αφού είναι σε καραντίνα εκεί έχοντας βρεθεί θετικοί.

Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι της Λεωφόρου θα διεξαχθεί κανονικά και οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν χωρίς τους Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Φαμπιάνο, Ντάνιελ Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Χρήστο Μαρμαρίδη και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο τελευταίος δεν είναι θετικός στον κορονοϊό αλλά έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Μαυριτανίας.