Οι συνεντεύξεις Τύπου του προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, σπανίως απογοητεύουν. Ο Γερμανός πάντοτε έχει κάτι ξεχωριστό να πει. Με την ομάδα του να παίζει με την Τσέλσι την Κυριακή (2/1) για την Premier League, μίλησε για τη μάχη του τίτλου.

Εξηγώντας τί συνέβη και πως από μια «κλειστή» κούρσα που είχαν οι τρεις ομάδες πριν από λίγο καιρό, έφτασαν σ’ αυτό το σημείο όπου οι «πολίτες» έχουν εννιά βαθμούς προβάδισμα από την ομάδα του και οκτώ από την Τσέλσι, ανέφερε: «Η συνέπεια πολλές φορές παίζει ρόλο. Ιδίως σε μια κατάσταση σαν κι αυτή όπου έχεις αυτή την κλειστή μάχη και η μια ομάδα είναι εντυπωσιακά συνεπής. Απ’ ότι φαίνεται δεν τους επηρεάζει στο παραμικρό τίποτα, ούτε ο κορονοϊός, ούτε οι τραυματισμοί. Βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι αυτό που είναι».

«Έχουμε τρία νέα κρούσματα»

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός τεχνικός, οι «κόκκινοι», έχουν στις τάξεις τους άλλα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα αναβολής του αγώνα με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Έχουμε τρία κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα και κάποια ακόμη στο τεχνικό τιμ. Δεν είναι ωραία η κατάσταση. Δεν είμαι σε θέση να πω ποιοι είναι, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα μοριακά τεστ, αλλά θα το δείτε στην αποστολή. Θα είναι ξεκάθαρο», τόνισε και συνέχισε:

«Όχι, ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα, αλλά δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν έχουμε ακόμη μία μεγάλη διασπορά με 10, 15 ή 20 παίκτες που να έχουν κορονοϊό. Για εμάς είναι κάθε μέρα κι από… ένα. Είναι σαν λοταρία, στεκόμαστε και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να περιμένουμε. Αυτή την στιγμή, πιθανότατα δεν θα ζητήσουμε αναβολή. Όμως δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάστασή μας σε λίγες ώρες».