Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι εκνευρισμένη με τον Ουσμάν Ντεμπελέ σε σημείο που γίνονται σκέψεις να ζητήσουν από τον προπονητή Τσάβι Ερνάντεθ να τον αφήσει στην εξέδρα ως το τέλος της σεζόν που λήγει το συμβόλαιό του και μένει ελεύθερος.

Σύμφωνα με το καταλαντικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα, καθώς κι ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Ματέου Αλεμάνι, θα μιλήσουν με τον τεχνικό προκειμένου να «εξοστρακίσει» τον Γάλλο επιθετικό που δεν ανανεώνει τη συνεργασία του με τους «μπλαουγκράνα». Η άλλη επιλογή είναι να αναζητήσουν μια διέξοδο και να φύγει στο μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου, αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Η Μπαρτσελόνα εδώ και καιρό διαπραγματευόταν την ανανέωση του συμβολαίου του και μάλιστα υπήρχε αισιοδοξία πως ο ποδοσφαιριστής θα υπέγραφε. Μέχρι που τις τελευταίες ώρες οι συζητήσεις «πάγωσαν». Ο ατζέντης του Ουσμάν Ντεμπελέ, Μούσα Σισοκό, ζητάει 40 εκατομμύρια ευρώ «μεικτά» τον χρόνο και επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ μπόνους για την ανανέωση.

Με δεδομένο πως το συμβόλαιο θα ήταν για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, η Μπάρτσα θα έπρεπε να… ποντάρει 200 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που σε 4,5 χρόνια έχει χάσει παραπάνω από 100 παιχνίδια και που δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έπειτα από τη μεταγραφή του από την Ντόρτμουντ για 140 εκατομμύρια ευρώ. Οι «μπλαουγκράνα», στο μεταξύ, περίμεναν να αποδεχθεί και μείωση των αποδοχών που έχει τώρα και φτάνουν στα δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Τσάβι, πάντως, την ημέρα της παρουσίασής του είχε πει πως πιστεύει στον Ουσμάν Ντεμπελέ και στις ικανότητές του. Πιο πρόσφατα υποστήριξε πως όσοι παίκτες έχουν συμβόλαιο θα έπρεπε να είναι διαθέσιμοι για τον προπονητή και να μην βρίσκονται στην εξέδρα.

Παράλληλα, με όλα αυτά, η καταλανική εφημερίδα «SPORT» αποκάλυψε πως ο Ντεμπελέ έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τη Γιουβέντους για να πάει στην ιταλική ομάδα το επόμενο καλοκαίρι ως ελεύθερος. Πέραν της «Βέκια Σινιόρα» τον ατζέντη του έχουν προσεγγίσει και άλλες ομάδες, μεταξύ αυτών και η Παρί Σεν Ζερμέν.