Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο της regular season της Euroleague πανηγυρίζοντας τη 12η νίκη του σε 17 ματς και μάλιστα με σκορ 84-65 στην έδρα του μεγάλου του αντίπαλου του Παναθηναϊκού. Λογικό μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας να εμφανιστεί ικανοποιημένος με την προσπάθεια στο ματς, αλλά και γενικά με την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο σκέλος της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Έπρεπε να είμαστε συνεπείς στην άμυνα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για 40′ και πολύ καλή επίθεση για 30′. Η εξαίρεση ήταν η 3η περίοδος, όταν δώσαμε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να επιστρέψει. Στο τέλος καταφέραμε στην τελευταία περίοδο με καλές αποφάσεις να πάρουμε το πλεονέκτημα. Πήραμε μια σημαντική νίκη. Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με 12 νίκες. Θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για όσα έκαναν στον πρώτο γύρο».

Παρά τη μεγάλη επιτυχία, ο Μπαρτζώκας δεν έκανε… εκπτώσεις στην κριτική του λέγοντας πως «το ιδανικό θα ήταν να μην γινόταν η επιστροφή του Παναθηναϊκού. Χάσαμε το μυαλό μας, πήραμε βιαστικά σουτ, τους δώσαμε και κάποια δύσκολα σουτ. Μιλήσαμε στο τάιμ άουτ και στη διακοπή. Όμως, βγάλαμε φάσεις και προσωπικότητα. Αναφέρομαι τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Αν εξαιρέσουμε κάποια μακρινά σουτ του Παναθηναϊκού, τον περιορίσαμε σημαντικά. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, η επίθεσή μας ήταν στα γνωστά στάνταρ. Η έδρα εδώ δεν είναι εύκολη για κανέναν, ειδικά για τον Ολυμπιακό. Πήραμε την νίκη και είμαστε χαρούμενοι».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν τελειώνει κανένα παιχνίδι στο 2ο δεκάλεπτο, κάποιοι παίκτες παρασύρονται και παίρνουν επιλογές που δεν πρέπει. Πρέπει να είσαι κυνικός σε αυτά τα παιχνίδια, να παίρνεις τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις, όχι αποφάσεις με ρίσκο».

ΜακΚίσικ: «Αυτά τα ματς με κρατούν ζωντανό»

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για τον γκαρντ της ομάδας του στάθηκε στο βάθος του ρόστερ που έχει στη διάθεσή του: «Ο ΜακΚίσικ παίζει λιγότερο χρόνο στην Euroleague, αλλά έχουμε και τα ματς του πρωταθλήματος. Η συμμετοχή του είναι ένδειξη του βάθους του ρόστερ μας. Έχουμε και παίκτες που δεν αγωνίστηκαν, αλλά αν έπαιζαν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο παιχνίδι».

Όσον για τον ίδιο τον Αμερικανό άσο των «ερυθρολεύκων», δήλωσε: «Είναι φοβεροί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, μου αρέσει η ατμόσφαιρα που υπάρχει εδώ. Τα ελληνικά ντέρμπι με κρατούν… ζωντανό. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, είμαι σε μία ομάδα που κερδίζει, έχω μικρότερο ρόλο, αλλά εμπιστεύομαι τον προπονητή μου και μου δίνει ευκαιρίες και αισθάνομαι αυτοπεποίθηση».