Με τον Σακιέλ ΜακΚίσικ να βάζει την υπογραφή του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό με 84-65 και να συνεχίσει με την ίδια φορά στην φετινή EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει στο κλειστό του ΟΑΚΑ την άτυπη, πλην όμως πολύτιμη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς ρεβάνς, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και μάλιστα σ’ ένα γήπεδο που «κόχλαζε» από 12.000 φίλους του Παναθηναϊκού.

Ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού για ένα ημίχρονο, ανατροπή του Παναθηναϊκού, αλλά και… νέα «απάντηση» των «ερυθρολεύκων» χάρη στον Σακιέλ ΜακΚίσικ μέχρι να φτάσουν στο τελικό 84-65 και να παραμείνουν ακλόνητοι στην 3η θέση της κατάταξης.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο, είχαν παρουσιαστεί καλύτερα διαβασμένοι ενώ στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός ναι μεν ήθελε, ναι μεν προσπάθησε αλλά όπως αποδείχθηκε δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, πολλώ δε μάλλον έχοντας να αντιμετωπίσει και την απουσία του κομβικού Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Το «τριφύλλι» είχε βρεθεί και στο -16 (23-39 στο 13′), κατάφερε να πλησιάσει στο τρίποντο (51-54 στο 30′ και 54-57 στο 31′) αλλά ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρολεύκων» ήταν εκείνος που «ξεκόλλησε» την ομάδα στο σκοράρισμα και φρόντισε να επαναφέρει την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (58-68 στο 35′) ξεκαθαρίζοντας και το τοπίο στο κλειστό του ΟΑΚΑ όσον αφορά τον τελικό νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 32-45, 51-54, 65-84

Πηγή: gazzetta.gr