Συναγερμός έχει σημάνει στην Αταλάντα αναφορικά με τον τραυματισμό του αστέρα και γκολτζή της ομάδας, Ντουβάν Σαπάτα. Ο 30χρονος Κολομβιανός στράικερ αποχώρησε τραυματίας στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρις». Το ματς, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Serie A, έληξε 0-0.

Η Αταλάντα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των νοκ άουτ play-offs του Europa League (17 και 24/2 τα δύο παιχνίδια) τώρα κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα. «Ας ελπίσουμε πως δεν έχει κάτι σοβαρό», υποστήριξε αρχικά ο προπονητής της ομάδας, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, προτού αποκαλύψει: «ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και έπρεπε να γίνει αλλαγή». Ο Κολομβιανός άσος προτού αφήσει τη θέση του στον συμπατριώτη του Λουίς Μουριέλ έβαζε το χέρι του στην περιοχή, ενώ έκανε και μορφασμούς πόνου. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νεότερα.

Ο Σαπάτα, να σημειώσουμε, είναι ο μεγάλος αστέρας της Αταλάντα. Αυτή τη σεζόν σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει 12 γκολ κι επτά ασίστ. Το πόσο διάστημα θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης θα καθορίσει και σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις που θα κάνει η Αταλάντα στο μεταγραφικό παζάρι που ανοίγει την 1η Ιανουαρίου.

Ο Μουριέλ είχε ζητήσει να φύγει από το σύλλογο με ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Ίντερ να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ και την Αταλάντα να ζητά 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αφήσει να φύγει. Παράλληλα, το κλαμπ έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Σασουόλο για να πάρει τον εξτρέμ Ζερεμί Μπογκά (πρώτη πρόταση 22 εκατομμύρια ευρώ με τα μπόνους), αλλά ίσως να χρειαστεί να αλλάξει γραμμή και να κινηθεί για σέντερ φορ.

Με την ισοπαλία κόντρα στην Τζένοα, το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα μετά από την ήττα με 4-1 εναντίον της Ρόμα, η Αταλάντα βρίσκεται στην 4η θέση της Serie A με 34 βαθμούς, εννιά μακριά από την πρωτοπόρο Ίντερ.