Ήταν 27 Ιανουαρίου όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Σίντζι Καγκάβα, με τους οπαδούς να ενθουσιάζονται και την ΠΑΕ να ετοιμάζονται για εμπορικό άνοιγμα στην Ιαπωνία. Από τότε δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του πρώην παίκτη των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ.

Ότι ο Καγκάβα δεν ήταν στην καλύτερή φάση της καριέρας του, φάνηκε από το γεγονός ότι… ήρθε στην Ελλάδα. Αν ήταν στα καλύτερά του, προφανώς, δεν θα ερχόταν στη Super League. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που έπαιξε, όπως προαναφέρθηκε, σε Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν περίμεναν από αυτόν κάτι καλύτερο από ό,τι έδωσε.

Και αυτά που έδωσε, με βάση τους αριθμούς, είναι τα εξής: 12 συμμετοχές, μηδέν γκολ, μία ασίστ. Πολύ λίγα πράγματα, δηλαδή, με τους πάντες να έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι ο Καγκάβα δεν είχε μέλλον στην Τούμπα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και επισήμως, πλέον, μέσω της ακόλουθης λιτής ανακοίνωσης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι ο Ιάπωνας αποφάσισαν, κοινή συναινέσει, να τερματίσουν τη συνεργασία τους. Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».