Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, υποστήριξε πως δεν βλέπει ποιο θα είναι το όφελος από ενδεχόμενο «στοπ» της Premier League εξαιτίας της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ως τώρα, πέντε από τα δέκα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένα για το σαββατοκύριακο (18 και 19/12) έχουν αναβληθεί. Πρόκειται για τα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον, Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ, Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Χαμ-Νόριτς και Έβερτον-Λέστερ. Στο μεταξύ, η Τσέλσι ανακοίνωσε κι αυτή τέσσερα κρούσματα.

Ο Γερμανός προπονητής μόλις λίγη ώρα πριν από το ματς των «κόκκινων» με τη Νιούκαστλ (νίκη με 3-1) το βράδυ της Πέμπτης (16/12) απέσυρε τρεις παίκτες του από την αποστολή καθώς βρίσκονται σε απομόνωση. Ο Φίρχιλ φαν Ντάικ, ο Φαμπίνιο κι ο Κέρτις Τζόουνς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ο Κλοπ δεν εμφανίστηκε ανήσυχος καθώς ανέφερε πως όλοι οι παίκτες του είναι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις, ενώ ορισμένοι έλαβαν και 3η.

«Το να σταματήσουμε το πρωτάθλημα, πιθανότατα δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά σαφώς θα έπρεπε να είμαστε πιο ευέλικτοι με το πρόγραμμα», υποστήριξε και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής το ποδόσφαιρο κράτησε τον ιό εκτός, χάρη στα πολλά και συχνά τεστ που γίνονται, αλλά αυτή τη φορά δείχνει να είναι πολύ πιο δύσκολο».

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί προπονητές έχουν πάρει θέση επί του θέματος. Ο Φρανκ Τόμας της Μπρέντφορντ ζήτησε να σταματήσει το πρωτάθλημα, αλλά η διοργανώτρια αρχή διαρρέει πως αυτή η λύση δεν βρίσκεται στα πλάνα της. Από τη μεριά του, ο Μαρσέλο Μπιέλσα τεχνικός της Λιντς χαρακτήρισε άδικο να παίξει μια ομάδα που έχει πολλαπλά κρούσματα. Ο Έντι Χάου της Νιούκαστλ τόνισε πως η Premier League θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα εγγυάται την ακεραιότητα του πρωταθλήματος.

Με το αγγλικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται στην περίοδο του «εορταστικού προγράμματος», ο Κλοπ ανέφερε πως «θα είναι απίθανο να μείνουμε μονάχα στα τρία κρούσματα που έχουμε τώρα. Λογικά θα επεκταθεί». Η Λίβερπουλ παίζει την Κυριακή με την Τότεναμ (19/12) και μετά με την Λέστερ για το League Cup (22/12) και στη συνέχεια έχει ματς Κυπέλλου με τη Σριούσμπερι.