Η αρχή έγινε με την Τότεναμ, ακολούθησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τελικά τα τεστ που έγιναν έδειξαν ότι την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού στην Premier League έφτασαν τα 42, με συνέπεια να είναι όλο και περισσότερες οι ομάδες που πιέζουν για διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί ως τότε.

Η Λίγκα αποφάσισε την τελευταία εβδομάδα να ακυρώσει δύο αγώνες της Τότεναμ και έναν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συν το Γουότφορντ – Μπέρνλι, αφού σε αυτές τις ομάδες είναι τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού. Λιγότερα, όμως, υπάρχουν και σε άλλες, με την κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς.

Έτσι, σύμφωνα με το ESPN, είναι όλο και περισσότερες οι ομάδες που πιέζουν πλέον για να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, όταν και ελπίζουν ότι τα πράγματα θα έχουν στρώσει, θα είναι καλύτερα από ό,τι τώρα.

Το θέμα είναι ότι η διακοπή, όμως, δεν αρέσει στους ανθρώπους της Premier League, σε αυτούς που τη διοικούν, αφού υπάρχει η Boxing Day, η πιο εμπορική αγωνιστική της σεζόν, ενώ μπορεί να υπάρξουν οικονομικές ποινές σε βάρος της Λίγκας λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.