Μια μικρή περιπέτεια είχε ο Κώστας Μανωλάς στο αεροδρόμιο Capodichino της Νάπολη, όπου είχε πάει για να πετάξει με προορισμό την Ελλάδα. Πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, όμως, ήρθε αντιμέτωπος με την οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza), η οποία κινητοποιήθηκε λόγω του ποσού που είχε πάνω του ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός και το οποίο ξεπερνούσε το επιτρεπτό όριο, με συνέπεια να υπάρξει η σχετική κινητοποίηση και τελικά να επιβληθεί πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το italians.gr, ο Μανωλάς πήγε στο αεροδρόμιο έχοντας μαζί του περισσότερες από 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η οικονομική αστυνομία επιτρέπει μέχρι και 20.000 σε μετρητά στους επιβάτες και αν έχουν μαζί τους περισσότερα… μπλέκουν, αφού μετά υπάρχουν υποψίες για μαύρο χρήμα κλπ.

Ο Έλληνας αμυντικός της Νάπολι είτε δεν το ήξερε αυτό είτε το ξέχασε, με συνέπεια να βρεθεί «αντιμέτωπος» με την οικονομική αστυνομία, η οποία ήλεγξε τα πάντα και στη συνέχεια αποφάσισε την επιβολή προστίμου. Όσο για τον λόγο που ήθελε να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο Μανωλάς αν και η ομάδα του έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν σε λίγα 24ωρα, οι Ιταλοί πιθανολογούν ότι ήταν για ιατρικούς λόγους, για να επισκεφθεί δηλαδή κάποιον γιατρό που εμπιστεύεται, αφού επί εβδομάδες είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον είχε αφήσει εκτός δράσης.